Politinės korupcijos byloje išteisintas G. Steponavičius prašo priteisti 4,6 tūkst. eurų

„MG Baltic“, pakeitusios pavadinimą į „MG grupė“ politinės korupcijos byloje išteisinto eksliberalo advokatas Gintaras Steponavičius Apeliacinio teismo paprašė klientui priteisti daugiau nei 4,6 tūkst. eurų už išlaidas jį samdant šios instancijos teisme.

„Gautas išteisintojo Gintaro Steponavičiaus advokato Černiaus prašymas dėl proceso išlaidų priteisimo apeliacinės instancijos teisme, sąskaitos faktūros pridėtos, banko išrašai dėl apmokėjimo“, – per posėdį ketvirtadienį sakė teisėjas Albinas Bielskis.

Lietuvoje jau kurį laiką galioja įstatymo norma, jog išteisintiems asmenims iš valstybės priteisiamos išlaidos, patirtos samdantis advokatus per ikiteisminį tyrimą ir teisme.

Pats G. Steponavičius posėdžiuose jau kurį laiką nedalyvauja, jam atstovauja advokatas Rimgaudas Černius.

„Jis užsiėmęs, jam nebūtina sėdėti posėdžiuose“, – BNS sakė advokatas.

Buvęs Seimo narys G. Steponavičius buvo kaltinamas piktnaudžiavimu, nesant kyšininkavimo požymių. Jis, kaip ir kiti kaltinamieji, pernai Vilniaus apygardos teismo buvo visiškai išteisintas.

Apeliaciniu skundu Vilniaus apygardos prokuroras prašo Vilniaus apygardos teismo nuosprendį panaikinti ir dėl visų išteisintųjų priimti apkaltinamąjį nuosprendį. Buvusiam liberalui G. Steponavičiui prašoma skirti beveik 17 tūkst. eurų baudą, taip pat numatyti apribojimus dirbti.

Kaltinime buvo nurodyta, kad G. Steponavičius galimai iš koncerno buvusio viceprezidento Raimondo Kurlianskio prašė pinigų parlamentaro atstovaujamai viešajai įstaigai, G. Steponavičiaus vardo paramos fondui ir jo kaip kandidato rinkiminei kampanijai.

Anot teisėsaugos, bylos duomenys patvirtina, jog iš „MG Baltic“ įmonės sąskaitos G. Steponavičiaus atstovaujamai viešajai įstaigai ir jo vardo paramos fondui buvo pervesti 15 tūkst. eurų. Dalis šių pinigų buvo panaudotos Liberalų sąjūdžio renginiams.

Vyriausioji rinkimų komisija šias išlaidas taip pat pripažino Liberalų sąjūdžio Seimo rinkimų politinės kampanijos išlaidomis – dėl to konstatuotas šiurkštus įstatymų pažeidimas.

Šiame ikiteisminiame tyrime kaltinimai taip pat pareikšti ir pačiam „MG Baltic“, Liberalų sąjūdžiui ir Darbo partijai kaip juridiniams asmenims, R. Kurlianskiui, buvusiam Seimo nariui Eligijui Masiuliui.

Politinės korupcijos bylos nagrinėjimas Apeliaciniame teisme eina į pabaigą, savo ginamąsias kalbas sako išteisintųjų gynėjai. Savo pasisakymus yra baigę išteisintojo R. Kurlianskio abu gynėjai, netrukus savo ginamąją kalbą baigs E. Masiulio advokatas Ruslanas Boiko.

Birželį numatyti dar penki bylos posėdžiai, toliau posėdžiai vyks rugsėjo 5 ,18 ir 25 dienomis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

kaunietis

kaunietis portretas
Nu ir naglas Steponavicius. Tegul dziaugias kad nesodina o jis dar pinigu praso.

jo

jo portretas
kuomet eilinis vargšas dėl sukurpto, iš pirmo žvilgsnio nešvarių užmačių iššaukto kaltinimo turi nemažai mokėt iš savo kišenės ir dėl pinigų trūkumo prakiša visas bylas tai čia valstybė nuošaly ir neprieko, o va kuomet valstybinis vagis pasisamdęs 3 advokatus ir dėdamas už kiekvieną bylą po kelis tūkstančius laimi, tai jau valstybė turi ne tik jo išlaidas apmokėt bet ir kompensacijas už ,,moralinį nuostolį" paklot? Jei jau teisėsauga yra privatus uabas tai tegul jis pats ir moka tuos ,,nukentėjusio" kyšininko nuostolius.Tuo labjau kad aiškaus vagies nepajėgia pasodint

Aferizmo \\\\\.../////

Aferizmo  \\\\\...///// portretas
etalonas.___Nereik nei dosje iš snukio matosi.
VISI KOMENTARAI 14

Galerijos

Daugiau straipsnių