Prokurorė priėmė sprendimą dėl L. Suodaičio ir V. Siegel kaltinimų smurtu

  • Teksto dydis:

Prokurorė nusprendė nutraukti ikiteisminius tyrimus, kuriuose nuomonės formuotoja Viktorija Siegel-Suodaitė ir jos vyras Laurynas Suodaitis kaltino vienas kitą smurtu.

Kaip ketvirtadienį pranešė prokuratūra, sprendimas priimtas įvertinus ikiteisminių tyrimų metu surinktus duomenis ir liudytojų parodymus.

„Sprendimai nutraukti ikiteisminius tyrimus priimti konstatavus, kad padarytos nusikalstamos veikos buvo mažareikšmės. Prokurorės priimtus nutarimus patvirtino Vilniaus regiono apylinkės teismo ikiteisminio tyrimo teisėjas“, – teigiama pranešime.

Abu sutuoktiniai atleisti nuo baudžiamosios atsakomybės dėl padarytos nusikalstamos veikos mažareikšmiškumo.

Ikiteisminiai tyrimai dėl nežymaus sveikatos sutrikdymo buvo pradėti po sutuoktinių konflikto balandžio mėnesį.

Pasak prokuratūros, siekiant išsiaiškinti ir patikslinti pareiškimuose nurodytas aplinkybes, buvo apklausti pareiškėjai, kiti asmenys, galėję suteikti tyrimui reikšmingos informacijos, gautos specialistų išvados.

„Tyrimų metu nustatyta, kad abu sutuoktiniai konflikto metu padarė vienas kitam sužalojimus, vertinamus kaip nežymus sveikatos sutrikdymas, ir sukėlė vienas kitam fizinį skausmą“, – teigiama pranešime.

„Surinktų duomenų visuma leidžia daryti išvadą, kad sutuoktinių veiksmai buvo spontaniški kilus konfliktinei situacijai ir nebuvo pasiekę tokio pavojingumo laipsnio, kad, vertinant pagal protingumo, proporcingumo, teisingumo ir kitus bendruosius teisės principus, būtų pagrįstas baudžiamojo pobūdžio priemonių taikymas“, – nurodo prokuratūra.

Vilniaus apylinkės prokuratūros prokurorės priimti nutarimai nutraukti ikiteisminius tyrimus dėl mažareikšmiškumo gali būti skundžiami Vilniaus apygardos teismui.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Na va

Na va portretas
Danieliau, pakritikavai Lauryną ir gana, užmirškit tuos piktumus ir eikit abu rūpintis savo vaikučiais, nes matot, kas čia darosi

to Pagarba

to Pagarba portretas
Pritariu jums, tai tikrai protingas sprendimas.

to Zurabas

to Zurabas portretas
nu ir prajuokinai... Bet tiesos yra, vis dėlto jų vaikai nesvetimi vienas kitam, netikri brolis su sese ( tos pačios moters pagimdyti ), Laurynas Bunkaus dukros krikšto tėvas. Tai gal laikas užkasti tą karo ( piktumo, nuoskaudų) kirvį ir bendrauti normaliai, dėl vaikų. Juk jie nekalti dėl to, kad šita painiava ir mano nuomone, iš moters, juos pagimdžiusios, kažin ar gali ko gero tikėtis, teks jais pasirūpinti tėveliams....
VISI KOMENTARAI 67

Galerijos

Daugiau straipsnių