Šalčininkuose muitininkai sulaikė 1,5 mln. eurų vertės cigarečių kontrabandą

Šalčininkuose muitininkai šią savaitę sulaikė 1,5 mln. eurų vertės kontrabandą – 822 dėžės cigarečių slėptos bituminės dangos krovinyje.

Kaip pranešė Muitinės kriminalinė tarnyba, pirmadienį apie 16 val. į Šalčininkų kelio postą krovininiu vilkiku „Renault“ atvažiavęs Baltarusijos pilietis deklaravo ketinantis per Lietuvą į Lenkiją gabenti bituminės dangos krovinį.

Muitinės pareigūnams buvo sudėtinga apžiūrėti visą vilkiko puspriekabėje esantį krovinį, tad mašiną nuspręsta papildomai patikrinti rentgeno kontrolės sistema. Šio patikrinimo metu ir kilo įtarimų, jog be bituminės dangos gali būti gabenama ir kontrabanda.

Paaiškėjo, kad bituminė danga išties tebuvo dalyje puspriekabės, o likusi erdvė užpildyta dėžėmis su baltarusiškomis cigaretėmis „Minsk Capital“, „Minsk Superslims“ ir „NZ Gold“.

Iš viso rasta net 822 dėžių rūkalų, tai yra 411 tūkst. pakelių cigarečių, jų vertė su mokesčiais – daugiau, nei 1,5 mln. eurų.

Nelegalios cigaretės ir transporto priemonė sulaikyti, pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl kontrabandos, tyrimui vadovauja Vilniaus apygardos prokuratūros prokurorai.

Vairuotojas po apklausos paleistas, jam skirta kardomoji priemonė – dokumentų paėmimas ir piniginis užstatas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių