Sostinėje ir Vilniaus rajone sukčiai iš gyventojų išviliojo beveik 38 tūkst. eurų

  • Teksto dydis:

Sostinėje ir Vilniaus rajone sukčiai iš gyventojų išviliojo beveik 38 tūkst. eurų.

Kaip informavo Policijos departamentas, penktadienį 14.44 val. į Vilniaus apskrities policiją kreipėsi 1948 metais gimęs vyras. Jis pranešė, kad gegužės 30 dieną būnant namuose Vilniaus rajone, Pakalniškių kaime, į jo mobiliojo ryšio telefoną paskambino asmuo, kuris, prisistatęs banko darbuotoju, apgaulės būdu išviliojo elektroninės bankininkystės prisijungimo kodus bei iš jo banko sąskaitos pasisavino 9 850 eurų.

Tuo metu 1964-aisiais gimusi moteris 14.29 val. pareigūnams pranešė, kad tą pačią dieną apie 7.10 val. Vilniuje, Šiaulių gatvėje, būnant namuose, į mobiliojo ryšio telefoną gavo pranešimą ir aktyvavo atsiųstą nuorodą, tuomet nuo jos banko sąskaitos buvo nuskaičiuoti 27 636 eurai.

Pradėti ikiteisminiai tyrimai dėl sukčiavimo įgyjant didelės vertės svetimą turtą, antruoju atveju – ir dėl neteisėto prisijungimo prie informacinės sistemos ir jos duomenų panaudojimo. Už minėtus nusikaltimus numatytos dvejų-aštuonerių metų laisvės atėmimo bausmės.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Citrina

Citrina portretas
Bankai jei ištikro būtų suinteresuoti savo klientų saugumu, siųstų sms su perspėjimu. Bet gal bankai patys ir dalyvauja tose schemose, nenustebčiau.

Vaflis

Vaflis portretas
Jei žmonėm kartoji or kartoji to nedaryt, tai patys kalti. Ir nieko jie nrpagaus, nenubaus ir tikrai jokių pobigų negrąžins.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių