Prokuratūra spręs dėl skundo „MG grupės“ byloje, STT atsisako komentuoti

Ikiteisminį tyrimą „MG grupės“, anksčiau besivadinusios „MG Baltic“, politinės korupcijos byloje atlikusi Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT) antradienį atsisakė komentuoti išteisinamąjį pirmosios instancijos teismo sprendimą.

„STT nevertina ir nekomentuoja teismų sprendimų. Tai yra pirmosios instancijos teismo sprendimas, kuris gali būti skundžiamas apeliacine, o vėliau ir kasacine tvarka“, – teigiama BNS atsiųstame tarnybos komentare.

Prokuratūra dėl apeliacinio skundo „MG grupės“, anksčiau besivadinusios „MG Baltic“, politinės korupcijos byloje apsispręs per 20 dienų, sako valstybinį kaltinimą palaikęs Vilniaus apygardos prokuratūros vyriausiasis prokuroras Justas Laucius.

„Tai žinot, gyvenime vyksta karts nuo karto tokių reiškinių, žmonės padaro tam tikrų veiksmų, kuriuos teisiškai įvertinti turi teisę tik teismas, ne politikai, ne žiniasklaida, net ne prokuroras, tik teismas. Šiuo atveju taip ir buvo padaryta, teismas teisiškai įvertino byloje nustatytus faktus, o ar tas vertinimas nėra be teisinių priekaištų, prokuratūra savo nuomonę pateiks per 20 dienų“, – po išteisinamojo nuosprendžio antradienį Vilniaus apygardos teisme žurnalistams sakė J. Laucius.

Anksčiau antradienį Vilniaus apygardos teismas paskelbė išteisinantis visus kaltinamuosius vienoje didžiausių ir garsiausių politinės korupcijos bylų.

Buvęs tuometinio koncerno „MG Baltic“ viceprezidentas Raimondas Kurlianskis kaltintas kyšių davimu politikams už koncernui naudingų sprendimų priėmimą.

Kyšius paėmę kaltinti buvęs Liberalų sąjūdžio lyderis Eligijus Masiulis, buvęs Seimo narys liberalas Šarūnas Gustainis ir dabartinis parlamentaras Darbo partijos frakcijos narys Vytautas Gapšys. Eksparlamentaras liberalas Gintaras Steponavičius įtartas piktnaudžiavimu, nesant kyšininkavimo požymių.

Teisėsaugai įtariant, kad „MG grupė“, Liberalų sąjūdis ir Darbo partija gavo naudos iš jų atstovų galbūt neteisėtos veiklos, kaltinimai buvo pateikti ir šiems trims juridiniams asmenimis.

„Noriu pasakyti, kad šiuo metu nuosprendį vertinu kaip duotybę ir gerbiu kaip ir kiekvieną Lietuvos Respublikos teismo nuosprendį“, – sakė J. Laucius.

E. Gentvilas: prokuroras J. Laucius turėtų gelbėti „reputacijos likučius“

Vilniaus apygardos prokuratūros vyriausiasis prokuroras Justas Laucius turėtų gelbėti savo „reputacijos likučius“ ir neskųsti „MG grupės“, anksčiau besivadinusios koncernu „MG Baltic“, išteisinamojo nuosprendžio politinės korupcijos byloje visa apimtimi, sako Liberalų sąjūdžio frakcijos seniūnas Eugenijus Gentvilas.

Anot jo, prokuroras kaltinamajame akte „nekaltino partijos niekuo“, teismo procese nė vienas posėdis taip pat nebuvo skirtas partijos ir jos institucijų veiklai analizuoti, o kaltinimai buvo pareikšti dėl „partijos vienasmenio valdymo organo – partijos pirmininko galimai nusikalstamos veikos“.

„Spėju, kad prokuroras Laucius, gavęs visais klausimais per savo reputaciją, nesiryš visa apimtimi skųsti savo sprendimo“, – žurnalistams Seime antradienį sakė E. Gentvilas.

„Manau, kad prokuroras Laucius turėtų, vertinu jo galimą logiką, turėtų galvoti apie tai, kaip išgelbėti savo reputacijos likučius. Tai jis turėtų skųsti galbūt pavienius epizodus, gal susijusius su fiziniais asmenimis, susijusius su realių pinigų pasirodymu“, – teigė jis.

Politikas pabrėžė, kad „prokuroro argumentai ir Specialiųjų tyrimų tarnybos surinkti tariami įrodymai neįtikino teismo“. Jis pats sako pasitikintis Lietuvos teisingumu.

„Iš kitos pusės, gali atsirasti pavienis prokuroras, kuriam pasirodo, kad reikia kaltinimais pasitaškyti iš kairės į dešinę kaip klebonui su krapyla“, – kalbėjo E. Gentvilas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

WC

WC portretas
Tai dar karta irodo,kad lietuva vagiu,zuliku ir visokiu kysininku ROJUS. Kazin kiek paeme teisejai ?

Sajudiete

Sajudiete portretas
dat negirdejau , kad paskola isduodama butelyje, dar drysta masiulis kalbeti apie teisinguma...jau vien jei asmuo neissaugo seimoas mano manymu yra niekas, ka rodo dabartiniai ivykiai, ar gali buti didesne geda uz savo sali, visk girdime ir skaitome kokie esame nuostabus? ... kvaili buvom , kad buvom sajudieciai, ne to norejom, beje dar keisciau , kad asmuo panevezietys niekur legaliai nedirntis rekia , kad vienas asmuo iskovojo laisve, buvom auni, regejimas buvo nuostabus , tad puikia matem kas kur kada ir kaip kovojo...

Lietuvis

Lietuvis portretas
Susitikes ta pydara-us priplosiu.
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių