Statybų įmonės direktorei – įtarimai: slėpė mokesčius ir algas mokėjo „vokeliuose“?

  • Teksto dydis:

Vilniaus apskrities policija atlieka ikiteisminį tyrimą dėl neteisingų duomenų apie pajamas, pelną ar turtą pateikimo bei apgaulingo apskaitos tvarkymo, dėl kurių nesumokėtų mokesčių valstybei suma gali viršyti 600 tūkst. eurų.

Kaip antradienį pranešė sostinės policija, po tyrimo, pradėto gavus informaciją, kad statybų darbų vykdymu besiverčiančios bendrovės akcininkė ir direktorė galimai jos veiklą organizavo taip, kad dalis darbuotojams išmokamų atlyginimų buvo mokama „vokeliais“, nuo šių pinigų valstybei nesumokant privalomų mokesčių, sostinės ir Kauno policijos pareigūnai gruodžio 7 dieną atliko procesinius veiksmus.

„Nustatyta, kad įtariamoji surezgė schemą, kai, klastodama įmonės apskaitos dokumentus, sugebėjo išgryninti dalį įmonės lėšų, kurias neteisėtai panaudojo neoficialių atlyginimų mokėjimui.

 

 

Daugiau nei 60 įmonės darbuotojų (gavusių neoficialius atlyginimus), yra trečiųjų šalių, daugiausiai Ukrainos ir Gruzijos, piliečiai“, – teigiama pranešime.

Kratų metu rasta grynųjų pinigų, bus aiškinamasi šių pinigų kilmės teisėtumas.

Pirminiais duomenimis, nesumokėtų mokesčių valstybei suma gali viršyti 600 tūkst. eurų.

Vilniaus policijos pareigūnai bendrovės direktorei bei dar vienam su bendrove susijusiam asmeniui įteikė pranešimus apie įtarimus.

Anot policijos, atliekant procesinius veiksmus, daugiau nei 30 asmenų apklausti liudytojais. Taip pat įmonės patalpose bei kitose vietose atliktos penkios kratos, paimti tyrimui reikšmingi dokumentai ir daiktai.

„Kratų metu rasta grynųjų pinigų, bus aiškinamasi šių pinigų kilmės teisėtumas“, – nurodo Vilniaus pareigūnai.

Bendrovės direktorė įtariama padariusi nusikalstamas veikas, už kurias baudžiamajame kodekse numatyta bausmė gali siekti iki aštuonių metų laisvės atėmimo.

Ikiteisminį tyrimą organizuoja ir kontroliuoja Vilniaus apygardos prokuratūra.



NAUJAUSI KOMENTARAI

jie sita sugeba,

jie sita sugeba, portretas
Turbut ten zydelka vadovavo,

Buves bolsevikas

Buves bolsevikas portretas
Praejo 30 metu,o mes vis dar zaidziam "valstybe".Iki siol ciulpem Maskvos,o dabar Europos papa."Elitas"biciuliu rate dziaugiasi pasiekimais,varguoliai verkia del kainu bet valgo daug brangaus sintetinio maisto,penktoji kolona susilusi kirsina tauta.Nematau prosvaisciu islipti is korupcijos meslo.Viltis mirsta paskutine.Linkiu geru svenciu doriems geros valios zmonems.Siunciu vidurini pirsta vidutiniams ir elitiniams zulikams.Smulkus zulikai reikalingi del grozio ir kad teisesauga turetu ka veikti.

Sakykite tiesa!

Sakykite tiesa! portretas
"Nesidalino"! O juk ta pati daro ir visi kiti,tik stebuklingo veiksmo nepamirsta!
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių