Vilniaus pasieniečiai aptiko daugiau kaip 17 tūkst. pakelių nelegalių rūkalų

  • Teksto dydis:

Kratų Šalčininkų rajone ir Vilniuje metu pasieniečiai aptiko daugiau nei 17 tūkst. pakelių kontrabandinių cigarečių. Taip pat buvo sulaikyti du, įtariama, su šia kontrabanda susiję vilniečiai. Jiems gresia baudžiamoji atsakomybė ir baudos arba laisvės atėmimas iki aštuonerių metų.

Trečiadienio vakarą Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) pareigūnai patikrino Vilniaus rajone, Rudaminoje, esantį gyvenamąjį namą. Turėta žinių, kad čia gali būti laikomas nelegalus krovinys. VSAT pareigūnai įvykio vietoje užklupo 31-erių ir 42-ejų vilniečius. Vyrai iš automobilio „Volkswagen Passat“ krovė kontrabandines cigaretes. Patikrinimo metu gyvenamajame name ir automobilyje rasti 6553 pakeliai cigarečių „NZ Gold“ ir „Camel“.

Vykdydami tyrimą pasieniečiai atliko kratą Šalčininkų rajone esančio kaimo namuose. Čia rasta dar 6100 pakelių cigarečių „NZ Gold“.

Tęsdami procesinius veiksmus, pasieniečiai surengė kelias kratas Vilniuje. Ten į VSAT kriminalistų rankas pateko 4526 pakeliai nelegalių cigarečių „Minsk Capital“ ir „Camel“.

VSAT nuotr.

Visi rasti rūkalai pažymėti baltarusiškomis banderolėmis. Iš viso Vilniaus rinktinės pasieniečiai rado ir paėmė 17 179 neteisėtai į Lietuvą atgabentus cigarečių pakelius.

VSAT Vilniaus pasienio rinktinėje dėl neteisėto disponavimo akcizais apmokestinamomis prekėmis pradėtas ikiteisminis tyrimas. Už tokį nusikaltimą numatyta bauda arba laisvės atėmimas iki aštuonerių metų.

Sulaikyti Vilniaus gyventojai buvo uždaryti į areštinę. Vėliau jie paleisti skyrus kardomąsias priemones rašytinius pasižadėjimus neišvykti.

Automobilis ir cigaretės saugomi VSAT Vilniaus pasienio rinktinėje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Rici

Rici portretas
Tai konfiskuokit pagaliau nama,kaip kontabandos laikymo vieta,kiti gal pagalvos.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių