Nesibaigiantys karščiai sunaikino beveik visą arbūzų ir melionų derlių. Dauguma Ispanijos arbūzų – pageltę ir sausi. Anot ūkininkų, saulė iškepino virš 70 proc. šios vasaros derliaus, pranešama LNK reportaže.
Nemalonų tvaiką skleidžiančios šviežios bulvės nustebino klaipėdietį, kuris tikino jų pirkęs ir iš ūkininkų, ir parduotuvėje. Bulvės dvokė net išvirtos. Tačiau maisto kokybės kontrolieriai skundų dėl nekokybiškų bulvių kol kas nesulaukė, bet skųstasi dėl arbūzų.
„Savo daržą vadinu laimingu, nes jame jaučiuosi laimingiausia ir geriausiai pailsiu“, – sako pakaunės gyventoja Lina Narvydienė. Prieš penkerius metus su vyru Gintautu ir vaikais apsigyvenusi ekologiškame šiaudiniame name Šlienavos kaime, Lina džiaugiasi pagaliau atradusi tikruosius namus. Privatus vienkiemis tapo puikia vieta augti keturioms atžaloms ir puoselėti L.Narvydienės aistrą – arbūzų lysves.
Nors kiekvienas turime savų metodų, kaip išsirinkti gerai sunokusį, saldų ir sultingą arbūzą, ekspertai pažymi, kad perkant šiuos vaisius verta atkreipti dėmesį į keletą kitų niuansų – pavyzdžiui, kilmės šalį. Tad kaip nesuklysti bei išsirinkti tobulą arbūzą?
Arbūzų sezonas Lietuvoje vis ankstėja. Pastaruoju metu šių uogų jau galima įsigyti nuo ankstaus pavasario iki vėlyvo rudens, o kai kuriuose prekybos centruose – ir apskritus metus.
Prekybos tinklą "Norfa" šią savaitę labiausiai garsino arbūzai. Vilniaus ir Prienų gyventojai dalinosi supuvusių vaisių nuotraukomis, tuo metu Kaune ir Visagine arbūzai buvo dalinami nemokamai.
Supuvusių, vabalais aplipusių arbūzų nuotraukos, kuriomis prieš kelias dienas virtualioje erdvėje pasidalijo vieno prekybos centro lankytojas, miestiečių neatbaidė – šeštadienio rytą prie nemokamai dalijamų arbūzų Kauno pilies prieigose nusidriekė milžiniška eilė.
Klaipėdiečius stebina daržovių ir miško gėrybių kainos. Už turguje pasirodžiusių pirmųjų voveraičių litrą prašoma nuo 5 iki 6 eurų, o šviežių bulvių kilogramas atsieina eurą.