Zoologijos sode – priešistorinių gyvių kopijos

  • Teksto dydis:

Niukvėjaus zoologijos sodas lankytojams parodė jau ūgtelėjusius tris žaliųjų arakarių tukanų jauniklius – du patinėlius ir patelę, kurie tik išsiritę iš kiaušinių labai priminė priešistorinius gyvius – dinozaurų laikų paukščius.

Niukvėjaus zoologijos sodas džiaugiasi trimis žaliųjų arakarių tukanų jaunikliais.

Tai pirmas kartas, kai Kornvalio, Anglijoje, lankytiname objekte per 55 metų istoriją sėkmingai išsirito ir užaugo šios rūšies paukščiai.

Du patinėliai ir patelė jau kiek prakuto, apsiplunksnavo ir jau moka skraidyti.

„Kai jie išsirito, buvo labai panašūs į dinozaurus, tačiau dabar jų plunksnos jau užaugo ir pagal galvų spalvą galėjome nustatyti jauniklių lytį. Patinėlių kaklo ir galvos plunksnos juodos, o patelės – rausvai rudos. Buvo fantastiška patirtis stebėti, kaip paukščiukai auga ir keičiasi kiekvieną dieną“, – pasakojo Niukvėjaus zoologijos sodo vyresnysis gyvūnų prižiūrėtojas Danas Trevelyanas.

Tukanai, įskaitant žaliuosius arakarius, yra ne tik monogamiški, bet ir labai šeimyniški.

Ir patinai, ir patelės pakaitomis šildo kiaušinius, maitina jauniklius ir rūpinasi jais, iki kol šie išskrenda iš lizdo.

Šių jauniklių tėvai – dvylikametė patelė Niukvėjaus zoologijos sode gyvena nuo 2017 m., o jaunasis patinas į Angliją atgabentas iš Madagaskaro Kostvoldo laukinių gyvūnų parko vasario mėnesį.

Žalieji arakariai kilę iš Pietų Amerikos. Šie paukščiai laukinėje gamtoje nyksta dėl miškų kirtimo, naikinamų jų buveinių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

D.

D. portretas
O nuo ko jie "kopijavo" tuos "gyvius" ? Juk anieji senų seniausiai neegzistuoja, tai kaip "padaryti kopiją" neegzistuojančio padaro? Visur vienokios ar kitokios žmogaus fantazijos, nes jis siekia būti visų gyvių (buvusių, esamų ir būsimū) valdovu... Deja, prieš Gamtą "nepapūsi" - ji visagalė ir žiauriai atkeršija tiems, kas nori ignoruoti ją ir jos dėsnius...

Komentarijus

Komentarijus portretas
Žinantiems kad paukščiai artimiausi dinozaurų palikuonys nenuostabu.
VISI KOMENTARAI 2

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių