Kalėdų Senelio prašę naminio gyvūnėlio, jo galėjo ir negauti

  • Teksto dydis:

Šventiniam džiaugsmui praėjus, dovanoti gyvūnėliai atgal sugrąžinami į prieglaudas. Tad svajojantiems apie augintinį, prieglaudų atstovai siūlo apsilankyti pas juos dažniau ir įsitikinti, kad tai – ne vienkartinė užgaida.

Prieš metus kalytė Luna sėdėjo uždaryta narve, o šiemet su šeimininku žaidžia sniege.

„Paprastai ne tik šeimininkai renkasi šunis, labai dažnai būna, kad šunys renkasi šeimininkus. Ištiesi ranką, pribėgo ir sako – aš būsiu tavo – ir viskas“, – LNK Žinioms sakė Lunos šeimininkas Egidijus.

Vis dėlto ne visiems pavyksta susidraugauti su savo naujaisiais augintiniais taip, kaip tai pavyko Egidijui. 

Globos namų darbuotojai pripažįsta, kad šventiniam džiaugsmui praėjus, dovanoti gyvūnėliai atgal sugrąžinami į prieglaudas.

„Kažkam tai alergija atsiranda, kažkas supranta, kad ne tas charakteris. Nepasiruošęs būna žmogus“, – sakė „Tautmilės globos“ filialo vadovė Olga.

Lunos šeimininkė pripažįsta, kad turėti šunį yra ne tik džiaugsmas, bet ir didelė atsakomybė.

„Labai daug laiko atima, nes reikia ir dresuoti, kadangi ji iš prieglaudos paimta. Nežinom, kaip ji anksčiau gyveno, kokie yra jos įpročiai“ – sakė Lunos šeimininkė Kamilė. 

Luna su šeimininke Kamile.

Visas vaizdo įrašas – čia:

Norėdamos apsaugoti gyvūnus, kai kurios prieglaudos šventiniu laikotarpiu juos dovanoti tiesiog atsisako.

„Labai filtruojame, kas tikrai nori gyvūno, o kas jo nori tiesiog dovanai. Būna, pamato gražius kačiukus, bet kai jais reikia rūpintis, ar ne vietoje padaro, ar dar kažkas neįtinka, ir žmonės juos parneša“, – sakė Vilniaus gyvūnų globos namų vadovė Agnė Stasiūnienė.

Svajojantiems apie augintinį, prieglaudų atstovai siūlo apsilankyti dažniau ir įsitikinti, kad tai – ne vienkartinė užgaida.

„Tie, kurie apsisprendę, tai mes juos visada kviečiame pasivedžioti gyvūną ir ilgesnį laiką su juo praleisti“, – teigė A. Stasiūnienė.

Vilnietis Lunos šeimininkas pasakoja, kad vaikai gyvūnėlio prašė ne vienerius metus, bet priglobti Luną nusprendė tik gerai apsvarstę, ar pajėgs ja pasirūpinti.

Maisto ir veterinarijos tarnyba protina gyventojus – po Kalėdų eglute patupdyti gyvūnai yra ne žaislas, kurį galima išmesti kada panorėjus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

aš portretas
buvau nutarusi dar kartą įsigyti mažą šunelį cichua,ir tik mergaitę,nuvažiavus susipažinti su trim šuniukais,paaiškėjo jog du mielai puola prie manęs o trečia kur mergytė nei karto neparodė dėmesio,nors žaidėm ilgai,nepriėjo,nesidomėjo manim ir išvažiavau nepirkusi. Turėjau daug metų terjerą , kai nuvažiavus atnešė pilną rėtį mažiukų,tai vosprisilietus,vienas pats mažiausias pasigriebė mano pirštą ir jau nepaleido ilgai dvejojau norėjau mergytės , o buvo berniukas,pasiėmiau savo draugelį ,ilgus metus gyvenom,tik sunki liga išskyrė mūs po12m
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių