Vilkų išpuolis: šunį sudraskė į skutelius

  • Teksto dydis:

Dviejų metų baltasis šveicarų aviganis Boltas namuose žaidė su katinu. Po dviejų valandų šeimininkas Boltą nakčiai uždarė stiklinėje terasoje, pasakojama LNK reportaže.

Šeimininkas parodė sniege paliktus pėdsakus.

„Va, čia vaikščiota grynai, aš nežinau. Čia šuns tikrai nebus tokio dydžio pėdos. Šalia mažos pėdos, tikrai šuns. O dideli pėdsakai vos ne delno dydžio“, – pasakojo užpulto šuns šeimininkas Kęstutis Gaidamavičius.

Netoliese matoma aplamdyta tvora, kurią peršokę vilkai pateko į kiemą. Plėšrūnai apie 30 kilogramų sveriantį šunį sudraskė į skutelius.

„Visiškai sudraskytas, perkąsta gerklė. Galva sveika, nukąsta viena ausis. Liko dvi kojos, keli šonkauliai“, – aiškino K. Gaidamavičius.

Vyras vaikščiojo maždaug 200 metrų atstumu nuo savo kiemo, panašu, kad ten vyko grumtynės.

Visas reportažas – LNK vaizdo įraše:

„Matyt, čia buvo įviliotas ir prasidėjo pjautynės. Nes čia, toliau paėjus, matosi, kad tampyta, voliota“, – rodė į kraujo dėmes ant sniego K. Gaidamavičius.

Atkarpoje, vedančioje nuo namų link miško, vaizdas – lyg skerdykloje.

„Ten paskui matosi, kad toliau, kur yra griovys, vilkų nueita ir pereita“, – rodė šeimininkas.

K. Gaidamavičius augino tris šunis, liko tik vienas. Kitas dingęs be žinios.

O šalia yra kaimynės kiemas, moteris taip pat augina ne vieną šunį, laiko ir avis.

Po nakties moteris rado nuo tvarto numestą lentą, kuria buvo užremtos durys.

„Buvo užremtos durys tvirtai, o radau numestą į šoną“, – tikino vietos gyventoja Milda.

Liko dvi kojos, keli šonkauliai.

Neseniai rasti ir papjauti gaidžiai.

„Vaikas rado sudraskytus gaidžius. Net nėjau žiūrėti, nes man labai gaila tų gaidžių. Labai geri paukščiai buvo“, – pasakojo Milda.

Medžiotojai po vilkų išpuolio bandė sumedžioti gyvūnus, tačiau vilkai daugiau nepasirodė.

„Artėja ruja, kitas dalykas, kad jie turi savo teritorijas. Paaugus palikuonims žvėrys patruliuoja savo teritorijose, ieško naujų medžioklės plotų. Visiškai įmanomas dalykas, kad ateina arčiau sodybų, namų“, – aiškino Lietuvos medžiotojų ir žvejų draugijos Jonavos skyriaus valdybos pirmininkas Vytautas Kaminskas.

Aplinkos ministerija pripažįsta, kad vilkų pastebimai daugėja.

„Taip, vilkų Lietuvoje yra daugiau, matome pagal tai, kiek jų sumedžioja. Kvota yra 282, sumedžiotas buvo 231 vilkas“, – sakė aplinkos ministro patarėjas Marius Čepulis.

Vilkų sumedžiojimo kvota šį sezoną padidinta 92, tačiau medžiotojai sako, kad jų turėtų būti sumedžiojama daugiau.

„Niekas nenori jų išnaikinti. Paprasčiausiai turėtų būti pusiausvyra, mano manymu, reiktų didinti kvotą maždaug iki 300, tikrai būtų galima“, – sakė V. Kaminskas.

O žmonės, anot ministerijos, turėtų labiau pasirūpini savo augintiniais, kad vilkai nesusiviliotų ir jų neėstų, nes panašu, jog vilkų artimiausiu metu nemažės.

„Turi būti voljere arba namuose. Jeigu nesaugote savo gyvūnų, pasekmės yra tokios. Tik tai tiek ir reikėtų žinoti, tik tai saugoti savo gyvulius ir augintinius. Vilkų daugėja todėl, kad pas mus daugėja faunos. Žvėrių pas mus daugėja kartais, viršija normą kelis kartus kai kuriose vietose. Natūralu, kad daugėja ir plėšrūnų. Jie turi ką valgyti“, – dėstė M. Čepulis.

Iki vilkų medžioklės sezono, kovo 31 d., dar yra laiko, tačiau jau dabar sumedžiota daugiau nei 80 proc. leidžiamo kiekio vilkų. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Boba

Boba portretas
Na nezinau kaip bus sia vasara. Praeita visa vasara uogavau ir grybavau o salia buvo vilku seimyna 2 suauge ir 3 mazyliai. Is pradziu buvo baugu o paskui saugu. Gal tik man taip atrodo.......

Nuomonė

Nuomonė portretas
Anksčiau išėjęs sutemus tik dairydavaisi aplinkui, kad nesutiktum vilko. Dabar, kai tenka eiti naktį, tik žiūri, kad nesutiktum žmogaus.

Belzebub

Belzebub portretas
Idiotai grąžino vilkus į gamtą tam, kad kitiems būtų ką pašaudyti.Savo sodyboj ne vieną vilką užmušė savadarbiai spąstai. Galite Youtube pažiūrėti, kaip pasigaminti. Ir nuodai. Aplink sodybą tonas pasėjome.
VISI KOMENTARAI 18

Galerijos

Daugiau straipsnių