Įmonei pateikusi savo gyvenimo aprašymą, liko šokiruota: kandidatūros net nesvarstė

  • Teksto dydis:

Anthea Mairoudhiou daugybę metų skyrė savo svajonių darbui ir tobulino makiažo specialistės gebėjimus. Tačiau vienai įmonei pateikusi savo gyvenimo aprašymą, liko nemaloniai nustebinta. Kandidatūra net nebuvo svarstoma, praneša LNK.

„Maniau, kad tai karjeros kelio pabaiga, karjeros, kurioje aš tikrai sunkiai dirbau. Tai psichologiškai mane stipriai paveikė. Jaučiausi labai nusivylusi ir maniau, kad išprotėsiu“, – karčia patirtimi dalijosi A. Mairoudhiou.

Kaip vėliau paaiškėjo, įmonė, kuriai savo gyvenimo aprašymą siuntė mergina, atrinkdama darbuotojus naudojosi naujosiomis technologijomis – šiuo atveju dirbtiniu intelektu. Merginos kvalifikacija šimtu procentų atitiko reikalavimus, tačiau jos kandidatūra atmesta dėl kūno kalbos.

Naujausi dvidešimties šalių tyrimai rodo, kad apie 40 proc. įmonių darbuotojams atrinkti naudoja dirbtinį intelektą. JAV – viena iš pirmaujančių šioje srityje.

„Įmonės dirbtinį intelektą naudoja ir darbuotojų našumui įvertinti, ir netgi tai, kas planuoja išeiti iš darbo. Kyla vis daugiau diskusijų dėl darbuotojų apsaugos šiuo klausimu“, – kalbėjo žurnalistė Arthi Nachiappan.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

„Pirmas žingsnis yra pripažinti, kad tai reikalauja reguliavimo, kai darbo vietoje diegiamos šios technologinės sistemos. Turi būti žmonių, galinčių pasakyti, kad kompiuteris suklydo“, – teigė teisininkas Robinas Allenas.

Dirbtinis intelektas naudoja tam tikrus algoritmus, kurie pagal gyvenimo aprašymus išrikiuoja geriausiai darbui tinkančius kandidatus ir įvertina juos nuo 0 iki 100.

Dirbtinio intelekto naudojimo kuriozų pasitaikė ir mūsų šalyje. Viena įmonė neseniai atliko eksperimentą – dirbtinis intelektas vertino jau esamus įmonės darbuotojus ir sprendė, ar kviesti juos į pokalbį su vadovu, jei jie kandidatuotų į darbą. Kompiuteris nusprendė, kad į kitą etapą – pokalbį – negali keliauti nė vienas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Komentaras

Komentaras portretas
Kai savo proto nėra į pagalbą galima pasitelkti technologijas, bet kada technologijos pradeda vadovauti tiems kas turi jas valdyti, tai tokie veikėjai turėtų būti atleidžiami. Nėra jokių intelektų. Tai yra elementariausios užprogramuotos programos . Tarkim reikia suskaičiuoti kiek bus du obuolius pridėti prie dviejų. Ir visam tam skaičiavimo procesui galima sukurti vaizdinį apipavidalinimą. Pridėti garsą ar reagavimą į balso komandą. Bet tai nėra ir nebus joks dirbtinis intelektas. O kad programa nusprendė, kad nei vienas iš tą programą norėjusių išbandyti nėra tinkamas darbui, tai stebėtis nereikia. Užtenka vien to, kad nėra elementariausio supratimo apie tai ką rašo ar skaito. Nesupranta net elementariausiai kas yra tas dirbtinis intelektas ir kad tokio jei imti žodžio intelektas apibrėžimą apskritai nėra. Dirbtinis intelektas galėtų būti jei būtų kažkokios dirbtinės smegenys. Bet jei žmogaus smegenų sandarą yra kaip neištyrinėtas kosmosas, tai apie kokį dirbtinumą gali eiti kalba.

Na

Na portretas
Nieko čia stebėtino,dau kur taip būna,skelbia konkursą,nes taip reikalaujama,bet į tą vietą jau turi žmogų

Nu

Nu portretas
Kiemsargiai irgi makiazo specialistai, spirtas ir kumsciai pagrazina zmogu.
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių