- Kauno.diena.lt inf.
- Teksto dydis:
- Spausdinti
„Telefonas niekada netyla. Toks mūsų gelbėtojų darbas, todėl turime išlikti budrūs dvidešimt keturias valandas per parą! Taip, kartais su žmonėmis užsimezga išskirtinis ryšys, kuris gali palikti pėdsaką visam gyvenimui“, – sako TV3 gelbėtoja Sandra Žutautienė.
Vėliau ji prisipažino, kad yra išgelbėjusi gyvybę moteriai, su kuria vėliau tapo geromis draugėmis ir labai susibičiuliavo su jos artimaisiais. „Įtemptas darbas, beveik visada automobilyje, budrūs išliekame, nes labai norime padėti ir, žinoma, gelbsti kava. Pavalgyti leidžiu sau sugrįžusi į namus, dažnai tai būna jau vėlai vakare“, – apie dienos rutiną pasakojo Cezario salotas dievinanti TV3 gelbėtoja.
Nuostabus morkų pyragas, kurį kartu su virtuvės meistru Deividu Praspaliausku studijoje iškepė Sandra, buvo trečias jos gyvenime keptas ir pavykęs desertas. Todėl susižavėjimo savo kūriniu ekrano žvaigždė neslėpė. „Kartą man nepatiko kavinėje pateikta lazanija, todėl namuose lazanijos lakštus suminkštinau manų koše, kitą kartą į faršą įdėjau žiupsnelį cinamono...“, – kulinarinius eksperimentus mėgstanti moteris, kukliai pasigyrė ištobulintu ir visų artimųjų pamėgtu lazanijos su manų koše receptu.
„Gardu Gardu“ pusryčiai su Deividu Praspaliausku – kaskart naujas pusryčių receptas, vis kitas svečias ir visada intriguojančios smulkmenos. Taigi ką gamino Sandra Žutautienė?
Kiaušinių ir sūrio užkepėlė
Reikės:
* 3 vnt. kiaušinių,
* 3 valgomųjų šaukštų greitai paruošiamos ryžių košės,
* 45 g fermentinio sūrio,
* druskos,
* pipirų,
* žiedinio kopūsto,
* špinatų lapų,
* konservuotų mažų saldžiųjų paprikų.
Į indą įmušti kiaušinius, įberti druskos ir pipirų. Išplakti, įtarkuoti sūrio, suberti greito paruošimo ryžių košę ir viską gerai išmaišyti. Į indelius įdėti smulkinto žiedinio kopūsto ir išpilstyti paruoštą kiaušinių plakinį. Kepti iki 200°C temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 20 minučių. Indelius padėti ant lėkštučių, užbarstyti špinatų lapų, konservuotų mažų saldžiųjų paprikų.
Morkų pyragas
Reikės:
* 65 g kvietinių miltų,
* 100 g migdolų miltų,
* 2 vnt. kiaušinių,
* 2 vnt. vidutinių morkų,
* žiupsnelio druskos,
* 1 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių,
* 1 arbatinio šaukštelio cinamono,
* žiupsnelio kardamono,
* 6 valgomųjų šaukštų cukraus,
* 70 g aliejaus.
Į indą įmušti kiaušinius, suberti cukrų ir išplakti. Į plakinį supilti aliejų ir išmaišyti. Atskirame inde sumaišyti visus birius produktus: miltus ir prieskonius. Tada suberti juos į kiaušinių ir aliejaus mišinį, gerai išmaišyti, suberti smulkiai tarkuotas morkas ir vėl viską gerai išmaišyti. Paruoštą masę supilti į kepimo formą ir kepti iki 190°C temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 30 minučių.
Kava su pienu
Reikės:
* 200 g migdolų pieno,
* marcipano,
* tirpios kavos,
* kvapniojo pipiro.
Į plakimo indą supilti migdolų pieną, įdėti kelis gabalėlius marcipano ir viską susmulkinti elektriniu smulkintuvu. Tradiciniu būdu paruošti tirpią kavą. Ją pagardinti paruoštu migdolų pienu ir pabarstyti kvapniaisiais pipirais.
NAUJAUSI KOMENTARAI
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
-
Klimatariška mityba – tvaraus ir aplinkai draugiško maisto pasirinkimas
Visuomenei vis labiau domintis tvarumu, populiarėja klimatui nekensminga vietinė (klimatariška) mityba. Klimatarai didelį dėmesį skiria augaliniam maistui, sezoniniams ir vietiniams produktams, siekdami sukurti kuo mažiau taršos. ...
-
Šefas J. Kapkovičius: tvarumas virtuvėje – ne tik maisto tausojimas
Tvarumo idėjos vis labiau įsitvirtina daugelio gyvenime. Tvaraus maisto akademijos mentoriaus, „Michelin“ gido įvertinto restorano šefo Justino Kapkovičiaus požiūriu, tvarumas virtuvėje – labai plati sąvoka, maisto nešva...
-
Ant rudeninio stalo – šilumos ir jėgų teikiantis maistas (receptai)
Rudens sezonu mūsų kasdieniai įpročiai keičiasi: šilumos ir jaukumo norisi ne tik aprangoje, bet ir lėkštėje. Mitybos specialistė Gabrielė Urbonaitė primena, kad tinkamai parinktas maistas šiuo laikotarpiu gali padėti išl...
-
Trečiadienis – žuvadienis: pravers kelios gudrybės (receptai)
Dažniau valgyti žuvį ar jūros produktus – vienas paprasčiausių būdų sveikiau maitintis nesiimant drastiškų pokyčių savo mitybos įpročiuose. Kad su malonumu žuvį pietums ar vakarienei valgytų visa šeima, renkantis rūš...
-
Ant stalo – kiaulienos nugarinė (receptai)
Kas kitas vis labiau vėstant orams suteiks geresnės nuotaikos ir savijautos nei virtuvėje garuojantys maistingi ir gardūs patiekalai? Kiaulienos nugarinė – maistingas ir universalus ingredientas, puikiai tinkantis skirtingiems patiekalams gaminti. ...
-
Virtuvė pakvips obuoliais (receptai)
Obuoliai tarp rudens gėrybių – populiariausi. Ne veltui – nors daugeliui jie siejasi su saldžiais kepiniais, turbūt nėra patiekalo, kurio šie vaisiai negalėtų papildyti. Jie puikiai tinka ir padažams, salotoms, dera prie įvairių m...
-
Valgomosios gėlės: gražu, bet ne visada saugu
Jau nieko nebestebina, kai maistas puošiamas džiovintomis arba šviežiomis gėlėmis, jų žiedlapiais. Kai kurios gėlės iš tiesų patiekalui suteikia išskirtinumo, tačiau ne visos yra valgomos, o kai kurių žiedai gali sukelti...
-
Fermentuotas maistas – natūralus būdas stiprinti imunitetą1
Įsibėgėjant rudeniui, daugelis iš mūsų ima ruoštis šaltajam sezonui. Po gausaus derliaus daržovių konservavimas yra vienas pagrindinių virtuvės darbų. Šaltuoju sezonu mūsų organizmui itin naudingas fermentuotas maistas. ...
-
Prikelkite duoną antram gyvenimui (receptai)
Duona ir kepiniai yra kasdieniai produktai, kuriuos mėgstame šviežius, traškius ir minkštus. Tačiau vos iš jų išgaruoja drėgmė, kepiniai greitai pasensta ir pradeda kietėti. Tačiau, žinomo keliautojo ir kulinaro Vyta...
-
Humusas – tobulas mūsų organizmui (receptai)4
Įvairių pasaulio kraštų virtuves išbandyti mėgstantys lietuviai nebejotinai jau spėjo atrasti vieną pagrindinių Artimųjų Rytų virtuvės patiekalų – humusą. Šio iš avinžirnių gaminamo produkto skoninės, maistin...