Iškyla lauke: ko nepamiršti ir ką pasigaminti?

  • Teksto dydis:

Kas tai bebūtų – pusryčiai, pietūs ar vakarienė, lauke jie įgauna naujų skonių. Valgyti su šeima ir draugais – didelis džiaugsmas. Svarbiausia gera nuotaika, nepamiršti smagios kompanijos ir gėrybių pilnutėlio iškylos krepšio. O idėjomis, ką paprasto, bet tinkamo iškylai lauke pasigaminti ir pasiimti su savimi, dalijasi maisto gamybos ekspertė Brigita Baratinskaitė.

Dalies iškyloms lauke reikalingų prekių paklausa auga.  Štai lyginant 2019 m. su 2017 m. pastebima, kad ženkliai išaugo šaltkrepšių (26 proc.) ir sulankstomų kėdžių (29 proc.) pardavimai. Kalbant apie greitai paruošiamus šaldytus desertus, populiariausi iš jų: šaldyti sviestiniai kruasanai, šaldytos bandelės su cinamonu, šaldyti kruasanai su šokoladu. Šių prekių pardavimai buvo gana pastovūs, visgi karantinas juos padidino: balandį pardavimai augo beveik dvigubai.

„Į iškyla taip pat nederėtų pamiršti pasiimti apsauginių kremų nuo saulės, purškalų nuo uodų ir erkių. Šių dviejų prekių kategorijų pardavimai, lyginant 2019 ir 2020 m., išaugo atitinkamai 25 ir 21 proc.“, – dalijasi „Maximos“ Komunikacijos ir korporacinių reikalų departamento direktorė Ernesta Dapkienė.

Braškės su grietinėle, riešutais ir šokoladu

„Šis itin paprastas receptas patiks smaližiams. Grietinėlę išplakite su cukrumi ir šaukšteliu citrinų rūgšties. Riešutus labai smulkiai sukapokite. Į juos įtarkuokite juodojo šokolado ir sudėkite mišinį į indelį. Savo svečiams pasiūlykite merkti šviežią braškę į plaktą grietinėlę, o tuomet – į riešutų ir šokolado mišinį“, – pataria B. Baratinskaitė.

Kruasanai su rūkyta lašiša ir tepamuoju sūriu

„Maximos“ maisto gamybos ekspertė dalijasi, kad šiam užkandžiui paruošti užteks šviežutėlius kruasanus perpjauti išilgai pusiau, vidines jų puses aptepti plonu sluoksniu tepamojo sūrio ir ant apatinės dalies uždėti lašišos gabalėlį, užmesti keletą gražgarsčių lapelių ir suvožti.

Lavašų suktinukai su lašiša

Lavašo lakštus lygiai ištepkite tepamuoju sūreliu. Tuomet išdėliokite šaltai rūkytų lašišos gabalėlių, špinatų, pabarstykite pipirų. Kruopščiai ir stipriai susukite lavašą, apvyniokite jį maistine plėvele, kad būtų gražesnė forma, ir dėkite į šaldytuvą bent 1,5 val. Išėmę supjaustykite norimo dydžio gabalėliais ir skanaukite.

Bananai su riešutų užtepu ir kokosų drožlėmis

„Paprasčiau nebūna: bananus supjaustykite griežinėliais, ant kiekvieno iš jų užtepkite riešutų užtepo ir užbarstykite kokosų drožlių“, – dar vienu paprastu užkandžio receptu dalijasi B. Baratinskaitė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

  • Šefas J. Kapkovičius: tvarumas virtuvėje – ne tik maisto tausojimas
    Šefas J. Kapkovičius: tvarumas virtuvėje – ne tik maisto tausojimas

    Tvarumo idėjos vis labiau įsitvirtina daugelio gyvenime. Tvaraus maisto akademijos mentoriaus, „Michelin“ gido įvertinto restorano šefo Justino Kapkovičiaus požiūriu, tvarumas virtuvėje – labai plati sąvoka, maisto nešva...

  • Ant rudeninio stalo – šilumos ir jėgų teikiantis maistas <span style=color:red;>(receptai)</span>
    Ant rudeninio stalo – šilumos ir jėgų teikiantis maistas (receptai)

    Rudens sezonu mūsų kasdieniai įpročiai keičiasi: šilumos ir jaukumo norisi ne tik aprangoje, bet ir lėkštėje. Mitybos specialistė Gabrielė Urbonaitė primena, kad tinkamai parinktas maistas šiuo laikotarpiu gali padėti išl...

  • Trečiadienis – žuvadienis: pravers kelios gudrybės <span style=color:red;>(receptai)</span>
    Trečiadienis – žuvadienis: pravers kelios gudrybės (receptai)

    Dažniau valgyti žuvį ar jūros produktus – vienas paprasčiausių būdų sveikiau maitintis nesiimant drastiškų pokyčių savo mitybos įpročiuose. Kad su malonumu žuvį pietums ar vakarienei valgytų visa šeima, renkantis rūš...

  • Ant stalo – kiaulienos nugarinė <span style=color:red;>(receptai)</span>
    Ant stalo – kiaulienos nugarinė (receptai)

    Kas kitas vis labiau vėstant orams suteiks geresnės nuotaikos ir savijautos nei virtuvėje garuojantys maistingi ir gardūs patiekalai? Kiaulienos nugarinė – maistingas ir universalus ingredientas, puikiai tinkantis skirtingiems patiekalams gaminti. ...

  • Virtuvė pakvips obuoliais <span style=color:red;>(receptai)</span>
    Virtuvė pakvips obuoliais (receptai)

    Obuoliai tarp rudens gėrybių – populiariausi. Ne veltui – nors daugeliui jie siejasi su saldžiais kepiniais, turbūt nėra patiekalo, kurio šie vaisiai negalėtų papildyti. Jie puikiai tinka ir padažams, salotoms, dera prie įvairių m...

  • Valgomosios gėlės: gražu, bet ne visada saugu
    Valgomosios gėlės: gražu, bet ne visada saugu

    Jau nieko nebestebina, kai maistas puošiamas džiovintomis arba šviežiomis gėlėmis, jų žiedlapiais. Kai kurios gėlės iš tiesų patiekalui suteikia išskirtinumo, tačiau ne visos yra valgomos, o kai kurių žiedai gali sukelti...

  • Fermentuotas maistas – natūralus būdas stiprinti imunitetą
    Fermentuotas maistas – natūralus būdas stiprinti imunitetą

    Įsibėgėjant rudeniui, daugelis iš mūsų ima ruoštis šaltajam sezonui. Po gausaus derliaus daržovių konservavimas yra vienas pagrindinių virtuvės darbų. Šaltuoju sezonu mūsų organizmui itin naudingas fermentuotas maistas. ...

    1
  • Prikelkite duoną antram gyvenimui <span style=color:red;>(receptai)</span>
    Prikelkite duoną antram gyvenimui (receptai)

    Duona ir kepiniai yra kasdieniai produktai, kuriuos mėgstame šviežius, traškius ir minkštus. Tačiau vos iš jų išgaruoja drėgmė, kepiniai greitai pasensta ir pradeda kietėti. Tačiau, žinomo keliautojo ir kulinaro Vyta...

  • Humusas – tobulas mūsų organizmui <span style=color:red;>(receptai)</span>
    Humusas – tobulas mūsų organizmui (receptai)

    Įvairių pasaulio kraštų virtuves išbandyti mėgstantys lietuviai nebejotinai jau spėjo atrasti vieną pagrindinių Artimųjų Rytų virtuvės patiekalų – humusą. Šio iš avinžirnių gaminamo produkto skoninės, maistin...

    4
  • Gaivūs desertai su paskutinėmis sezono uogomis <span style=color:red;>(receptai)</span>
    Gaivūs desertai su paskutinėmis sezono uogomis (receptai)

    Besitęsiantys gana šilti orai gundo sodo ir daržo gėrybėmis. Kad paskutinių šiltojo sezono uogų atsivalgytume iki soties, jas galima  įtraukti į įvairius receptus. Maisto tinklaraščio „5 produktai“ autorė Roma L...

Daugiau straipsnių