- Kauno.diena.lt inf.
- Teksto dydis:
- Spausdinti
Jaunasis kulinaras Paulius Strasevičius šiandien siūlo pasigaminti vištienos su graikiniais riešutais.
Reikės:
1 kg vištienos filė;
180 g rikotos sūrio;
žiupsnelio šviežio čiobrelio;
3 šaukštų alyvų aliejaus;
1 šaukšto sviesto;
3 česnako skiltelės;
2 saujos špinatų;
Saujelės graikinių riešutų;
Prieskoniai: druska, pipirai, raudonosios paprikos, karis ir universalūs prieskoniai vištienai;
Gaminimas:
1. Pasiruošiame vištieną. Apibarstome ją druska, pipirais ir marinuojame tol, kol padarysime rikotos užtepą vištienai;
2. Rikotą sudedame į indą ir sumaišome su susmulkintais čiobreliais. Dedame druskos ir pipirų. Nepamirškite paragauti, ar nieko netrūksta;
3. Nuo vištienos atsargiai nulupame odelę ( tačiau ne iki galo). Tepame ant mėsos rikotos užtepą ir uždedame odelę. Tą patį padarome su visais vištienos gabaliukais. Tuomet apibarstome priekoniais;
4. Įkaitiname orkaitę iki 200 laipsnių. Vištieną dedame į kepimo indą ir pilame aliejuje. Tuomet įdedame česnako;
5. Dedame į orkaitę ir kepame apie 30min.;
6. Kol vištiena kepa, peiliu susmulkiname riešutus ir špinatus. Po 30 min kepimo į kepimo indą ant vištienos sudedame špinatus ir riešutus.Kepame dar 5min.;
7. Traukiame iš orkaitės ir patiekiame vištieną.
NAUJAUSI KOMENTARAI
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
-
Pikantiškos salotos – sveikiau
Nusprendus sveikiau gyventi, nebūtina mitybą iškart keisti iš pagrindų – mažesni žingsneliai gali būti netgi sėkmingesni, nes prie ne tokių drastiškų pokyčių lengviau prisitaikyti. Pavyzdžiui, daugelyje namų tikru skan...
-
Receptas: šio patiekalo pagaminimui prireiks vos kelių minučių1
Geras maistas turi būti gaminamas greitai. Tuo įsitikinęs restorano „Ridikai“ savininkas Marius Šulcas, kuris papasakojo, kaip vištieną braziliškai galima pasigaminti vos per kelias minutes. ...
-
Varškės patiekalai: pagaminsite lengvai ir itin maistinga (receptai)5
Žiemą žvalgomės į sotesnius ir šiltesnius maisto patiekalus. Svarbiu jų ingredientu gali tapti ir nebrangiai kainuojanti varškė, panaudojama ne tik desertams, bet ir sūriems, pikantiškiems patiekalams. ...
-
Šefas Justinas Kapkovičius: receptas be sielos ir liks tik receptu3
Ką valgyti sveika, o ką – nelabai, kaip gaminti maistą, kad jis būtų naudingas sveikatai, kaip savo virtuvėje elgtis tvariau ir tausoti produktus, kad kuo mažiau maisto tektų išmesti? Tai klausimai, į kuriuos pastaruoju metu atsakymų ie&...
-
Kūčių stalui – skanu, taupu, įdomu (receptai)
Dar neapsisprendusiems, ką dės ant kūčių salo, ar ieškantiems naujų skanaus maisto idėjų į pagalbą atskuba maisto tinklaraščio „Ant medinės lentelės“ autorė Kristina Pišniukaitė-Šimkienė. Skaniausių liet...
-
Krypsta ir kūrėjų akys: maistas reiškia gyvenimą
Skonis, kvapas, spalva, tekstūra, konsistencija... Žmogaus jusles vienaip ar kitaip veikiantys malonumų dirgikliai kuria ištisą potyrių pasaulį, žadina asociacijas, veda prisiminimų labirintais. Šiandien į gausiame pritekliuje gyvenanči...
-
K. Pišniukaitė-Šimkienė: man patinka, kai Kalėdų stalas stebina (receptai)
Maistas ir viskas, kas su juo susiję, yra neatskiriama tinklaraščio „Ant medinės lentelės“ įkūrėjos ir dviejų knygų apie maisto gaminimą autorės Kristinos Pišniukaitės-Šimkienės gyvenimo dalis. Šventinį men...
-
Saldžių dovanų idėja – iš štrudelio gimtinės (receptai)
Kavos, šokolado ir pyragaičių mėgėjai austrai itin vertina namų kepinius. Lince gyvenanti žurnalistė, J. Keplerio universiteto mokslinė darbuotoja Daiva Müllegger-Trečiokaitė taip sužavėta austrų saldumynų, kad pati savo virtuvėje i&...
-
Svarbiausia – nepaskanauti anksčiau (receptai)
Miestams puošiantis Kalėdoms, šeimininkėms mintys jau sukasi apie šventinį stalą. Ir produktų nusipirkti, ir šventine maisto gamyba užsiimti dar bus laiko, tačiau yra vienas darbas, kurį jau dabar reikėtų padaryti – ...
-
Viščiukų blauzdelės: pasaulio virtuvių įkvėpti receptai
Kai norisi gardžiais kvapais pripildyti namus, o pilvą – sočiu ir nebrangiu patiekalu, daugelis ieško receptų su viščiukų blauzdelėmis. Tai vienas nepretenzingiausių variantų vakarienei – dera su įvairiais priedais, pi...