- Kauno.diena.lt inf.
- Teksto dydis:
- Spausdinti
-
Savaitgalio pietums – vištienos suktinukai su moliūgu ir prancūziškas desertas
-
Savaitgalio pietums – vištienos suktinukai su moliūgu ir prancūziškas desertas
-
Savaitgalio pietums – vištienos suktinukai su moliūgu ir prancūziškas desertas
-
Savaitgalio pietums – vištienos suktinukai su moliūgu ir prancūziškas desertas
Besibaigiant rudeniui ir po truputį artėjant didžiosioms metų šventėms, lietuvių gaminami patiekalai taip pat įgauna šventiškumo tiek išvaizda, tiek skoniu.
Linksmasis laidos „Gardu Gardu“ virtuvės šefas Gian Luca Demarco pagamins lietuviškos vištienos suktinukus su itališkais ingredientais bei patieks juos su orkaitėje kepto moliūgo garnyru. Profesionalūs patarimai bus naudingi kiekvienai šeimininkei ir iš pažiūros sudėtingas patiekalas taps tikrai lengvai ir greitai pagaminamu.
Tradiciškai profesionalus konditeris Ali pratęs laidų ciklą, skirtą klasikiniams prancūziškiems desertams, ir pristatys vidurio Prancūzijoje gimusį bei visame pasaulyje išpopuliarėjusį desertą – klafutį su vyšniomis. Taip pat supažindins su šio deserto gaminimo subtilybėmis, bei papasakos, kodėl būtent tam regione jis atsirado ir su kokiais vaisiais bei uogomis jis dažniausiai gaminamas.
Ką reikia daryti su tešla, kad ji kepdama išsaugotų norimą formą, bei kitos konditerinės ir kulinarinės paslaptys – šį šeštadienį 9.30 val. televizijos laidoje „Gardu Gardu“ per TV3.
Įdaryta vištienos šlaunelių mėsa su orkaitėje keptu moliūgu
Reikės:
600 g vištienos kulšelių mėsos be kaulo ir odos
1 nedidelis moliūgas
200 g pusiau minkšto brandinto sūrio (geriausiai tiktų itališkas taledžo sūris)
100 g plonai pjaustyto virto itališko kumpio
2 nuluptų česnako skiltelių
0,5 stiklinės balto sauso vyno
Ypač tyro alyvuogių aliejaus
Rūkyto alyvuogių aliejaus
Žiupsnelio druskos
Žiupsnelio maltų juodųjų pipirų
Vištienos prieskonių
2 šviežio rozmarino šakelių.
Gaminimas. Moliūgą perpjauti per pusę ir išimti sėklų masę. Tada supjaustyti pusmėnuliais ir sudėti ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Pašlakstyti alyvuogių aliejumi ir pabarstyti plonomis riekelėmis pjaustyta česnako skiltele bei rozmarino lapeliais. Kepti iki 200°C įkaitintoje orkaitėje 15 minučių.
Sūrį supjaustyti 1 cm storio ir pločio juostelėmis. Mėsos gabaliukų paviršių pabarstyti vištienos prieskoniais. Tada ant kiekvieno gabaliuko uždėti po kumpio riekelę bei po 2 sūrio juosteles. Susukti mėsos gabaliukus ir užspausti mediniais iešmeliais.
Gilesnėje keptuvėje, tinkančioje dėti į orkaitę, įkaitinti alyvuogių aliejų kartu su nesmulkinta česnako skiltele. Sudėti vištienos suktinukus, pabarstyti druska, pipirais ir ant aukštos kaitros apkepinti iš abiejų pusių. Tada supilti baltą vyną ir patroškinti porą minučių. Orkaitėje apkepintą moliūgą sudėti į keptuvę su vištiena ir įdėti atgal į orkaitę 5 minutėms.
Vištieną su moliūgo riekelėmis patiekti lėkštėje, užpilti susidariusiu padažu ir pašlakstyti rūkytu alyvuogių aliejumi.
Klafutis su vyšniomis
Tešlai reikės:
140 g kambario temperatūros sviesto
130 g cukraus
180 g miltų
3 kiaušinių tryniai
0,5 arb. š. druskos
1 arb. š. kepimo miltelių
Įdarui reikės:
2 kiaušinių
5 kiaušinių trynių
300 g grietinėlės
70 g cukraus
60 g pasiflorų tyrės
20 ml apelsinų likerio „Cointreau“
1 arb. š. vanilinio cukraus su vanilės sėklomis
300 g šaldytų vyšnių.
Gaminimas. Į elektrinį smulkintuvą sudėti sviestą ir suberti cukrų. Sumalti iki vientisos masės. Po vieną sudėti kiaušinių trynius ir kaskart viską permalti. Tada suberti miltus, druską ir kepimo miltelius. Permalti iki vientisos masės ir gautą tešlą sudėti į kepimo formą. Pirštais išlyginti tešlą ant dugno ir padaryti tokio pačio storio bei 5 cm aukščio sienelę. Gautą pyrago pagrindą su visa kepimo forma įdėti į šaldiklį 5-10 minučių. Ant sustingusio pagrindo uždėti kepimo popierių ir ant jo pripilti kietų birių produktų: žirnių, pupelių ir pan. Kepti iki 160°C įkaitintoje orkaitėje 20 minučių.
Aukštame dubenyje kartu išplakti kiaušinius, kiaušinių trynius ir cukrų iki vientisos masės. Neperplakti iki purumo. Supilti apelsinų likerį, pasiflorų tyrę, grietinėlę, įberti vanilinio cukraus ir išmaišyti iki vientisos masės. Ant iškepusio ir šiek tiek pravėsusio pagrindo sudėti atšildytas ir nusunktas vyšnias bei iš lėto, kas nesusidrumztų, supilti kiaušinių masę. Kepti iki 140°C įkaitintoje orkaitėje 1 valandą. Iškepusį palikti pastovėti ir šiek tiek pravėsti. Išimti iš kepimo formos ir prieš patiekiant paviršių pabarstyti cukraus pudra.
NAUJAUSI KOMENTARAI
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
-
Receptas: šio patiekalo pagaminimui prireiks vos kelių minučių1
Geras maistas turi būti gaminamas greitai. Tuo įsitikinęs restorano „Ridikai“ savininkas Marius Šulcas, kuris papasakojo, kaip vištieną braziliškai galima pasigaminti vos per kelias minutes. ...
-
Varškės patiekalai: pagaminsite lengvai ir itin maistinga (receptai)5
Žiemą žvalgomės į sotesnius ir šiltesnius maisto patiekalus. Svarbiu jų ingredientu gali tapti ir nebrangiai kainuojanti varškė, panaudojama ne tik desertams, bet ir sūriems, pikantiškiems patiekalams. ...
-
Šefas Justinas Kapkovičius: receptas be sielos ir liks tik receptu3
Ką valgyti sveika, o ką – nelabai, kaip gaminti maistą, kad jis būtų naudingas sveikatai, kaip savo virtuvėje elgtis tvariau ir tausoti produktus, kad kuo mažiau maisto tektų išmesti? Tai klausimai, į kuriuos pastaruoju metu atsakymų ie&...
-
Kūčių stalui – skanu, taupu, įdomu (receptai)
Dar neapsisprendusiems, ką dės ant kūčių salo, ar ieškantiems naujų skanaus maisto idėjų į pagalbą atskuba maisto tinklaraščio „Ant medinės lentelės“ autorė Kristina Pišniukaitė-Šimkienė. Skaniausių liet...
-
Krypsta ir kūrėjų akys: maistas reiškia gyvenimą
Skonis, kvapas, spalva, tekstūra, konsistencija... Žmogaus jusles vienaip ar kitaip veikiantys malonumų dirgikliai kuria ištisą potyrių pasaulį, žadina asociacijas, veda prisiminimų labirintais. Šiandien į gausiame pritekliuje gyvenanči...
-
K. Pišniukaitė-Šimkienė: man patinka, kai Kalėdų stalas stebina (receptai)
Maistas ir viskas, kas su juo susiję, yra neatskiriama tinklaraščio „Ant medinės lentelės“ įkūrėjos ir dviejų knygų apie maisto gaminimą autorės Kristinos Pišniukaitės-Šimkienės gyvenimo dalis. Šventinį men...
-
Saldžių dovanų idėja – iš štrudelio gimtinės (receptai)
Kavos, šokolado ir pyragaičių mėgėjai austrai itin vertina namų kepinius. Lince gyvenanti žurnalistė, J. Keplerio universiteto mokslinė darbuotoja Daiva Müllegger-Trečiokaitė taip sužavėta austrų saldumynų, kad pati savo virtuvėje i&...
-
Svarbiausia – nepaskanauti anksčiau (receptai)
Miestams puošiantis Kalėdoms, šeimininkėms mintys jau sukasi apie šventinį stalą. Ir produktų nusipirkti, ir šventine maisto gamyba užsiimti dar bus laiko, tačiau yra vienas darbas, kurį jau dabar reikėtų padaryti – ...
-
Viščiukų blauzdelės: pasaulio virtuvių įkvėpti receptai
Kai norisi gardžiais kvapais pripildyti namus, o pilvą – sočiu ir nebrangiu patiekalu, daugelis ieško receptų su viščiukų blauzdelėmis. Tai vienas nepretenzingiausių variantų vakarienei – dera su įvairiais priedais, pi...
-
Klimatariška mityba – tvaraus ir aplinkai draugiško maisto pasirinkimas
Visuomenei vis labiau domintis tvarumu, populiarėja klimatui nekensminga vietinė (klimatariška) mityba. Klimatarai didelį dėmesį skiria augaliniam maistui, sezoniniams ir vietiniams produktams, siekdami sukurti kuo mažiau taršos. ...