Gineso rekordas: Australijoje nuskinta 20,4 gramo sverianti šilauogė

 Ji sveria 20,4 gramo ir yra kone stalo teniso kamuoliuko dydžio: milžiniška Australijoje nuskinta šilauogė pripažinta sunkiausia pasaulyje ir įrašyta į Gineso rekordų knygą. Standi mėlyna uoga praėjusį lapkritį nuskinta įmonės „Costa Berries“ fermoje Korindyje Australijos Naujojo Pietų Velso valstijoje, penktadienį pranešė šalies žiniasklaida, remdamasi įmone.

Ligšiolinis 2020 m. užfiksuotas rekordas priklausė 16,2 gramo sveriančiai šilauogei, taip pat prinokusiai Australijoje. Palyginimui: paprastai šilauogės uoga sveria tik nuo 1 iki 3,5 gramo. Naujoji rekordininkė buvo laikoma pramoniniame šaldiklyje, kol Gineso pasaulio rekordų vertintojai ją įdėmiai tyrinėjo. Bradas Hockingas iš „Costa Berries“ australų stočiai ABC sakė, jog jo komanda be galo laiminga, kad po 12 savaičių rekordas pagaliau buvo oficialiai patvirtintas.

Minėta šilauogė priklauso naujai „Eterna“ rūšiai, kurią išvedė bendrovė, nes vartotojai Australijoje teiraujasi didesnių uogų. Darbuotojai dabar galvoja, ką daryti su uoga rekordininke. „Mes vis užmetame akį į ją ir šypsomės, – sakė B. Hockingas. – Glotnutis tikriausiai nebūtų jai tinkamas likimas“.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Guinness World Records (@guinnessworldrecords)



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių