Keisčiausių darbų specialistai: nuo keturkojų maisto degustavimo iki žmonių stumdymo į traukinius

Surinkti dviračius iš vandens telkinių, pastumti ledkalnį, žmogus, galėsiantis už jus palaukti eilėje – tai tik keletas neįprastų darbų, už kuriuos tokie darbuotojai gauna atlyginimą. Jie dažnai sulaukia ir įvairių klausimų, tačiau jų atsakymas vienas: „Kas nors juk turi tai atlikti“.

Egzistuoja organizacija, atsakinga už ledkalnių judėjimo iš Arkties į Šiaurės Atlanto vandenyną stebėseną. Organizacija buvo įsteigta po 1911 m. įvykusios „Titaniko“ tragedijos. Jau daugelį metų ši organizacija samdo specializuotus rangovus, kurie nustumia ledkalnius iš laivų ir naftos platformų kelio.

Kur Amsterdame atsiduria dviračiai, kai tampa nereikalingi savininkams? Dažniausiai – miesto kanaluose, tad vietos valdžia nusamdė specialius darbuotojus, kurie laivais plaukia Amsterdamo vandens keliais ir gilina kanalus, taip rasdami tūkstančius paskendusių dviračių.

Italijoje vienas vyras, negalėdamas gauti darbo, pradėjo imti 10 eurų už valandą, kad sėdėtų arba stovėtų eilėse už kitus žmones. Jis toks ne vienintelis. Visame pasaulyje profesionalūs stovėtojai eilėse yra labai paklausūs, ypač tada, kai išleidžiamas naujas išmanusis įrenginys arba per įvairius prekybos centruose vykstančius išpardavimus.

Esant piko valandoms daugelis susiduria su didžiulėmis žmonių miniomis bei spūstimis. Japonija unikali tuo, kad turi specialistų, padedančių susitvarkyti su šia problema – yra darbuotojai, kurie stumia žmones į traukinius taip, kad vagonai būtų kuo pilnesni ir visi į darbą suspėtų laiku.

Sunku patikėti, tačiau egzistuoja ne tik žmonių, bet ir keturkojų maisto degustatoriai. Specialiai apmokyti degustatoriai tikrina augintinių ėdalo kvapą, tekstūrą ir skonį, jie moka nustatyti, kokio skonio ir konsistencijos maistas šunims ir katėms patinka labiausiai. Šie specialistai dirba laboratorijose ir dažnai turi aukštąjį išsilavinimą bei gerą skonio pojūtį.

Kaip gerai išlavinti skonio receptoriai yra naudingas darbo įrankis, taip pat puikus ir uoslės pojūtis. Nors profesionalūs kvapų užuodėjai samdomi įvairiose pramonės šakose, yra ir tokių, kurių darbas – kiekvieną dieną tikrinti dezodorantus, stebint jų poveikį pažastims.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių