Netikėtas Kinijos valdžios įspėjimas studentams: saugokitės „gundančių“ šnipų

  • Teksto dydis:

Kinijos valstybinė saugumo agentūra trečiadienį perspėjo studentus, turinčius prieigą prie konfidencialios informacijos, neįsimylėti „gražių vyrų“ ar „gražių moterų“, galinčių sugundyti juos šnipinėti užsienio valstybėms.

Pekino valstybės saugumo ministerija nuo pernai, kai atidarė „WeChat“ paskyrą, reklamuoja teiginius, kad užsienio šnipai stengiasi suvilioti lojalius kinus išduoti savo šalį – dažnai baisiais ir neįprastais būdais. Ji perspėjo, kad užsienio šnipai „turi daugybę maskavimosi būdų ir netgi gali keisti lytį“, bei paragino piliečius „pastatyti milijardus gynybos linijų“ prieš grėsmes šaliai. Trečiadienį ji apkaltino užsienio žvalgybos agentūras spendžiant „romantiškus spąstus“ Kinijos studentams privilioti.

Pranešime sakoma, kad užsienio šnipai naudojasi darbo skelbimais ir net internetinėmis pažintimis, kad „įviliotų ir priverstų“ jaunus studentus, ypač tuos, kurie turi prieigą prie „slaptų mokslinių tyrimų duomenų“, perduoti konfidencialią informaciją. „Jie netgi gali maskuotis po „gražių vyrų“ ar „gražių moterų“ išore (...) ir įtraukti jaunus studentus į „romantiškus spąstus“, įspėjo ministerija.

Ministerija neįvardijo, kurios šalys dalyvauja tariamoje schemoje, tačiau perspėjo, kad šnipai gali maskuotis universitetų mokslininkais, mokslo tyrėjais ar konsultantais bei vilioti pinigų stokojančius studentus per šią „tikslinę infiltraciją“.

Taip pat šį mėnesį ministerija perspėjo visuomenę saugotis „vilkų avies kailyje“, nes užsienio agentai apsimeta „geraisiais samariečiais“. O birželį ji apkaltino Didžiosios Britanijos žvalgybos agentūrą MI6, kad ji užverbavo centrinėje vyriausybėje dirbusią porą šnipinėti Jungtinei Karalystei.

Valdant Xi Jinpingui, per pastaruosius dešimtmečius galingiausiam ir labiausiai autoritariškam Kinijos lyderiui, Pekinas sustiprino niūrius įspėjimus, kad užsienio jėgos siekia trukdyti šaliai vystytis.

Kinija ir Vakarų valstybės jau seniai kaltina vienos kitas šnipinėjimu, bet tik neseniai pradėjo atskleisti išsamesnę informaciją apie įtariamus atvejus. Gegužę tyrėjai atliko kratą Europos Parlamento nario, įtariamo šnipinėjimu Kinijai, biure Briuselyje. Antradienį buvęs Niujorko valstijos gubernatoriaus padėjėjas buvo suimtas ir apkaltintas dirbęs Kinijos agentu už milijonų dolerių atlygį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Lietuvos gyventojai- saugokimės nusikaltusių konservKGB-tų,

Lietuvos gyventojai- saugokimės nusikaltusių konservKGB-tų, portretas
kurie prieš rinkimus į p a t i n g a i suįžūlėjo.
VISI KOMENTARAI 1

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių