Piešinys šalia traukinių tvarkaraščio

Įprasta manyti, kad geležinkelio stotyje svarbiausia tiksli informacija: vieta, iš kurios pajuda traukinys, kryptis, kuria jis pasuks po keliolikos minučių, ir stotelė, kurioje baigs savo kelionę.

"Laukdamas traukinio gali žiūrėti į tvarkaraščius, švieslentę arba tiesiog vartyti laikraščius. Žinoma, yra ir kitų – malonesnių būdų užpildyti laukimą", – šyptelėjo Respublikinės Vilniaus psichiatrijos ligoninės ryšių su visuomene skyriaus vedėja Janina Utkuvienė.

Antradienio popietę apsilankę geležinkelio stotyje tuo įsitikino ir patys keleiviai. Vienoje salių į miestiečius žvelgė kelios dešimtys įvairiausių paveikslų – pieštų kreidelėmis ant kartono, aliejiniais dažais ant drobės arba lietų akvarele. Juos stoties lankytojams pristatė Respublikinės Vilniaus psichiatrijos ligoninės pacientai. "Retai einu į parodas, todėl jos pačios mane susirado. Įdomu ir nemokama", – atidžiai apžiūrinėdama piešinius prasitarė traukinio į Kybartus laukianti kaunietė Aldona.

Menininkų amžius įvairus, jų sugebėjimai – taip pat. Tačiau ligoninės darbuotojai tikino miestiečių teismui išrinkę geriausius darbus. Paklausta, kodėl vilniečių paveikslai eksponuojami Kauno, o ne Vilniaus geležinkelio stotyje, J.Utkuvienė tikino, esą sostinės gyventojai jau persisotinę nuo kultūrinių renginių ir įvairių parodų. "Be to, jūsų stotis gražesnė ir erdvesnė nei Vilniuje", – tikino J.Utkuvienė. Piešiniai geležinkelio stotyje bus visą gegužės mėnesį, todėl juos galės pamatyti ir ankstyvųjų, ir naktinių traukinių laukiantys keleiviai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

storas

storas portretas
kur petravičiūtė ?

jurgitab

jurgitab portretas
ale tikrai, kur ji?

Aušra Petravičiūtė

Aušra Petravičiūtė portretas
Gražūs paveikslai.Nuostabi idėja.
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių