Pievelė prie daugiabučių – ne tualetas

Dainavos seniūnija pradėjo akciją, kuria siekiama paakinti gyventojus aktyviai dalyvauti numatomoje priemonėje prieš Gyvūnų laikymo taisyklių pažeidėjus šiame mikrorajone.

Kadangi Dainavos seniūnija – tankiausiai apgyvendinta mieste, dėsninga, kad daugiausiai čia ir šunų, ir nedrausmingų jų šeimininkų, įžūliai vengiančių surinkti vedžiojamų augintinių išmatas. Nors seniūnijai sprendžiant šią problemą noriai talkina Dainavos policijos komisariato Prevencijos skyrius, tačiau žalieji rajono plotai, o ypač Dainavos ir Draugystės parkai paversti viešaisiais keturkojų tualetais.

"Mūsų seniūnijos vyriausiojo specialisto Romualdo Medzevičiaus iniciatyva pradėjome originalią akciją. Jos pradžiai mikrorajone veikiančios Taikomosios dailės mokyklos auklėtiniai pateikė dešimt piešinių, raginančių šunų šeimininkus surinkti savo augintinių teršalus. Gyventojai patį efektyviausią piešinį ir šūkį-raginimą rinks iki vasario 1 d.", – aiškino seniūnė Asta Chanko.

Efektyviausią piešinį sutiko padauginti Dainavos mikrorajone veikianti spaustuvė "Mažasis Mukas". Seniūnija išdalys šiuos piešinius daugiabučių namų bendrijoms ir įdės į skelbimų lentą. Namo gyventojai galės po piešiniu paliktoje vietoje įrašyti buto, kuriame gyvena nedrausmingas šuns šeimininkas, numerį ir paraginti nekartoti vienokio ar kitokio pažeidimo.

"Manome, kad gyventojai bus aktyvūs, ir pažeidėjams užkurs tikrą pirtį, pasitelkę senūniją ir policiją. Beje, dėl šunų laikymo taisyklių pažeidimų šiemet esu įspėjęs pusšimtį gyventojų, tačiau vien šios priemonės maža. Tikimės, kad pačių gyventojų pastangos bus efektyvesnės, ir tvarka bei švara mūsų žaliuosiuose plotuose džiugins visus", – sakė R.Medzevičius.

Rinkdami efektyviausią piešinį ir šūkį, Dainavos seniūnijos iniciatyvai pritarė šio mikrorajono gyventojai Tomas Marganavičius ir Nora Šileikienė, pasipiktinę tais šunų šeimininkais, kurie ignoruoja dainaviečių pastangas gyventi švariai ir net palieka nevalytus šunų pridergtus liftus.


Šiame straipsnyje: šunų laikymasvedžiojimas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Palma

Palma portretas
Pritariu iniciatyvai. Piesiniai labai gerai, bet is kur suzinos butu numerius.

lt.

lt. portretas
aisku o kaip kitaip nukreipt demesi ir nepasitenkinima tokiu laisvos lietuvos gyvenimu.siandien kovot pries gyvunus rytoj vel kokia nors nesamoninga akcija o kad pusia zmoniu pusiau alkani vaiksto nesvarbu dauguma konteineriuose knisasi nieko.noreciau ir meldziu kasdien dievo kad tie kas sugalvoja tokias akcijas greiciau atsidurtu tu zmoniu kailyja.anksciau ar veliau taip ir atsitiks.

TIKAS

TIKAS portretas
gerb Palma, butu numerius suzinos sekdami paskui kaimyna, isvedusi pakakoti suni.
VISI KOMENTARAI 11

Galerijos

Daugiau straipsnių