J. Marcinkevičiaus eilės įkvepia ir pirmaklasius

  • Teksto dydis:

„Tai gražiai mane augino laukas, pieva, kelias, upė...“ – šios daina tapusios Justino Marcinkevičiaus eilės rugsėjo 21-ąją skambėjo Kauno rajono savivaldybės viešojoje bibliotekoje. Tądien čia buvo pristatyta Aurelijos Makūnienės labdaros ir paramos fondo knygelė pirmokams „Vaikų žemė“, į kurią pateko šio poeto eilėraščiai, skirti mažiesiems skaitytojams.

Fondo vadovė A. Makūnienė dėkojo poeto dukroms Jurgai ir Ramunei Marcinkevičiūtėms už galimybę panaudoti žinomo autoriaus kūrybą.

Kauno rajono meras Valerijus Makūnas džiaugėsi, kad knygelė pateks  beveik į 1 200 pirmaklasių rankas. „Šiandien moksleiviai turi pagalbininkų: kompiuterį, išmanųjį telefoną, elektroninę lentą. Vis dėlto pasaulio pažinimas neįmanomas be rakto, kuris vadinasi knyga. Knygos lavina vaizduotę, ugdo protą, padeda suprasti gyvenimą, sušildo širdis“, – kalbėjo meras ir tvirtino, kad „Vaikų žemė“ pasaulį išvydo laiku ir vietoje.

Aurelija Makūnienė / E. Mališausko nuotr.

Tai jau keturioliktoji knyga, kurią išleidžia Aurelijos Makūnienės labdaros ir paramos fondas ir dovanoja visiems Kauno rajono pirmokams. Spalvingą leidinį šį kartą iliustravo Vandžiogalos gimnazijos moksleiviai (mokyt. Ona Šiušienė).

Renginyje, kurį režisavo Garliavos kultūros centro režisierė Zita Butiškytė, koncertavo Mastaičių pradinės mokyklos-daugiafunkcio centro ir Jonučių lopšelio-darželio „Uosiukas“ auklėtiniai.

Knygelė pateks į beveik 1 200 pirmaklasių rankas.

A. Makūnienė nuoširdžiai dėkojo ir jauniesiems atlikėjams, prie knygos leidybos prisidėjusioms fondo savanorėms, redaktorei Marijai Kuktorienei, dizainerei Neringai Kartanei ir vaikams, kurių pastangomis knygelė tapo dar žaismingesnė ir patrauklesnė.

Į knygelę „Vaikų žemę“ patekusius Vandžiogalos gimnazijos moksleivių piešinius galima pamatyti ir Kauno rajono viešosios bibliotekos parodų salėje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Tai gražiai

Tai gražiai portretas
“gražiai, visus augino, švietė kelią ir už rankos vedė, - stalino saulė; Tai gražiai gražiai iš jų išaugo vienas žodis – kolaborantai!”

ai

ai portretas
o ka ikvepi tu sovietu paliktas islaikytini?

Stebėtojas

Stebėtojas portretas
Komunistas , kandidatas į CK narius Justinas Marcinkevičius įkvepia pirmokus...bus tikri leniniečiai?
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių