Kelionė į M. K. Čiurlionio gyvenimo pilis

  • Teksto dydis:

Šiandien Nacionaliniame Kauno dramos teatre bus rodomas Kauno Miko Petrausko scenos menų mokyklos muzikos ir šokio spektaklis pagal Mikalojaus Konstantino Čiurlionio kūrybą „Gyvenimo pilys“, kurį scenoje atliks mokiniai ir mokytojai – iš viso net 120 atlikėjų.

„Prisiliesti prie genijaus kūrybos, ją analizuoti ir mokytis – didelis iššūkis ir atsakomybė augančios scenos menų mokyklos bendruomenei“, – kalbėjo mokyklos direktorė Lina Kaubrienė-Stunžėnienė. Spektakliui sukurti sutelktas visas kūrybinis potencialas, suburti mokiniai ir mokytojai – šokėjai, muzikantai, teatralai.

Spektaklis kurtas remiantis žinomiausiais M. K. Čiurlionio muzikos kūriniais, kuriems skambant atgis paveikslai, įtrauksiantys šokėjus ir muzikantus į integralią visumą (vizualizacijų autorius Saulius Paliukas). Taip pat skambės tekstai iš dienoraščių, laiškų. Scenoje aktorių Dainiaus Svobono ir Jokūbo Kajacko (teatro skyriaus mokinio) balsais atgis M. K. Čiurlionio sukurta pasaka.

Genijaus tapybos spalvų gama nuguls kostiumų dailininkės Eglės Marijos Leonovienės eskizuose, pagal kuriuos buvo sukurti kostiumai atlikėjams: šokėjams, chorui, muzikantams. Spektaklyje dalyvaus apie 100 muzikos, šokio, teatro skyriaus mokinių ir 20 mokytojų.

Spektaklio režisierė, šokėja ir choreografė Indrė Puišytė-Šidlauskienė su kūrybine komanda spektaklio „Gyvenimo pilys“ siužetu pristatys didžiojo menininko kūrybą, jo magiško ir unikalaus pasaulio aplinką.


Kas? Kauno Miko Petrausko scenos menų mokyklos muzikos ir šokio spektaklis.

Kur? Nacionaliniame Kauno dramos teatre.

Kada? Balandžio 3 d. 18 val.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių