Muzika atėjo į Laisvės alėją

Ketvirtadienio vakarą Laisvės alėjoje, greta Kauno miesto savivaldybės, susirinkusiuosius džiugino Kauno miesto simfoninis orkestras, dovanojęs klausytojams kompozitorių klasikų – italo Gioachino Rossini ir austro Wolfgango Amadeus Mozarto – žinomų operų „Užburtoji fleitai“, „Sevilijos kirpėjasi“ uvertiūras.

Orkestras šiuos kūrinius atliko greta paminklo Vytautui Didžiajam, kuris kaip tik liepos 15-ąją prieš 611 metų atvedė lietuvių ir lenkų kariuomenę į pergalę Žalgirio mūšyje.

Nepaisant kaitros, paklausyti muzikos susirinko šeimos su mažais vaikais, jaunuoliai, senjorai: kas sėdėjo prie paminklo, kas ant pievelės, o kas Laisvės alėjos liepų pavėsyje.

Buvęs partizanas, šaulys Stasys Dovydaitis lankosi įvairiuose renginiuose, o ketvirtadienio vakarą vienas pirmųjų atėjo į klasikos koncertą. „Kai koncertai lauke, tai ir kėdutę atsinešu“, – pasakojo S.Dovydaitis. „Labai smagu, kad toks performansas vyksta gyvoje miesto gatvėjei“, – įspūdžiais dalijosi Edvina ir Linas. Daiva į koncertą atvažiavo net iš Jonavos – tokios progos sakė negalėjusi praleisti.

Violončelininkė Ana, Kauno simfoniniame orkestre grojanti jau penkerius metus, paklausta, kuo skiriasi grojimas atviroje erdvėje ir uždaroje patalpoje, sakė, kad lauke groti sudėtingiau. Jei koncertų salėse akustika yra pritaikyta tokiems renginiams, tai lauke to nėra.

Orkestro dirigentas Karolis Variakojis pasakojo, kad pastaruoju metu po karantino vis dažniau pasirodo atvirose erdvėse. „Mes visą laiką repetavome salėje, o dabar, išėjus į lauką, – visiškai kita akustika, visiškai kitokia komunikacija tarp muzikantų, tad praktiškai – kaip be repeticijųi“, – šyptelėjo dirigentas. Tačiau pašaliniai miesto šurmulio garsai K.Variakojo neblaško: „Būni visiškai susikoncentravęs į savo darbą, į savo užduotį, veiklą“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kauniete

Kauniete portretas
Buvo malonu klausyti . puiku . dazniau reikia tokiu pramogu . Aciu atlikejams .

kam ten

kam ten portretas
grajyt,jeigu savivaldybes darbuotojai kur nors bahamuose ar maldyvuose bambas kaitina-tikrai ne palangoj

kauniete

kauniete portretas
puiku, labai patiko, kiekviena savaitgali galetu buti, sekmes kolektyvui, lauksim pasirodymu
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių