A. Oleinik tapybinės vizijos

Verslo Parke „Aušra“ veikia tapytojos Annos Oleinik personalinė darbų paroda „Iš sapnų“.

Menas nuo pat vaikystės buvo neatsiejama A. Oleinik gyvenimo dalis. Pirmieji prisilietimai prie jo prasidėjo būnant vos penkerių. Bėgant metams ji gilinosi į tapybą, piešimą, grafinį dizainą, vizualinių efektų kūrimą. „Menas suteikė ramybę, džiaugsmą, kai galėjau save išreikšti kūrybiškai“, – sako moteris.

Vilnietės menininkės kūrybos kelias turtingas: ji kūrė animacinius personažus ir vaizdo klipus Lietuvos kino studijoje ir savo įkurtoje studijoje, aktyviai dalyvauja įvairiuose meniniuose, socialiniuose, inovaciniuose projektuose. Vienas svarbesnių jos projektų – „Interaktyvus 3 D mapping show art vandens ekrano“. Keli menininkės projektai buvo realizuoti Klaipėdos jūros šventės metu („Klaipėdos jūra“, 2015), kartu su žinomu mados dizaineriu Aleksandru Vasiljevu dalyvavo „Mados alchemijoje".

Dailės, vizualinio dizaino, medijos menų studijos A. Oleinik ne tik suteikė žinių, bet ir paskatino leistis į kūrybos paieškų kelionę, kurioje ji rado save abstrakčiosios tapybos lauke.

Parodoje Kaune eksponuojamos akrilu tapytos abstrakcijos emociškai paveikios, skatina žiūrovo susidomėjimą, ragina megzti dialogą. Dažname kūrinyje koliažo principu yra įtraukta ir realistinė detalė, daikto atvaizdas. Taip autorė tarsi supriešina dvi stilistikas, du vaizdavimo būdus. A. Oleinik naudoja daug įvairių niuansuotų atspalvių, spalvų ir faktūrų, renkasi kontrastingas spalvas, meninį pasakojimą vainikuoja filosofinis pavadinimas, fiksuojantis svarbiausias darbo idėjas, kūrėjos emocijas.

Tik prieš metus personalinėse ir kolektyvinėse meno parodose intensyviau dalyvauti pradėjusi menininkė šią patirtį vadina labai reikšminga. A. Oleinik pavieniai meno kūriniai buvo pristatyti virtualiuosiuose projektuose Japonijoje, šiandien ji rengiasi pristatymams Italijoje.

„Personalinė paroda „Iš sapnų“ man yra labai svarbi. Kiekviename parodos paveiksle užfiksuota ir pavaizduota svarbi manųjų vizijų dalis. Šis projektas man padėjo augti kaip menininkei, paskatino mane išbandyti daugiau ir išreikšti save“, – sako kūrėja.


Kas? Tapytojos Annos Oleinik paroda „Iš sapnų“.

Kada? Veikia iki birželio 1 d.

Kur? Verslo parke „Aušra“ (Vytauto pr. 23)



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių