Svečiuose – violončelės virtuozas

  • Teksto dydis:

Kauno valstybinės filharmonijos scenoje susitiks legendinis violončelininkas, "Grammy" apdovanojimų nominantas Aleksanderis Kniazevas ir Kauno miesto simfoninis orkestras.

A.Kniazevą kritikai vadina vienu geriausių mūsų laikų klasikinės muzikos atlikėjų, gebančių pajausti muziką, unikaliai interpretuoti ją ir fenomenaliai tobula technika ją atlikti. Klasytojų perpildytos koncertų salės visame pasaulyje įrodo: legendinio violončelininko charizma, beribis ekspresyvumas ir išlaisvinta energija negali nepakerėti.

Dukart prestižinio Tarptautinio P.Čaikovskio konkurso laureatas pasaulinės šlovės sulaukė būdamas vos septyniolikos. Tris kartus A.Kniazevas pelnė prestižinį Vokietijos "Echo Klassik" prizą, skiriamą už išskirtinius muzikos įrašus.

Žinomiausiose koncertų salėse atlikėjas pasirodo su žymiausiais pasaulio orkestrais ir klasikinės muzikos žvaigždėmis.

Visame pasaulyje užburiančius pasirodymus rengiantis violončelininkas taip pat daug dėmesio skiria ir jaunosios muzikų kartos ugdymui. 1995–2004 m. A.Kniazevas dėstė Maskvos valstybinėje konservatorijoje, daugybė jo auklėtinių vėliau tapo tarptautinių konkursų laureatais ir yra žinomi jaunosios kartos muzikai. Violončelės virtuozas organizuoja meistriškumo kursus visame pasaulyje, yra kviečiamas būti prestižinių konkursų ir festivalių komisijos nariu.

Prestižinių "Grammy" apdovanojimų nominantas – Kauno miesto simfoninis orkestras, vadovaujamas Algimanto Treikausko, įsitikinęs, kad nė vienas klausytojas, atėjęs į šį išskirtinį koncertą, tikrai nenusivils. Solistui ir orkestrui diriguos vyr. orkestro dirignetas maestro Konstantinas Orbelianas.

Koncerte skambės čekų romantiko Antonino Dvoržako Koncertas violončelei ir orkestrui b-moll, op. 104. Klausytojai taip pat išgirs Piotro Čaikovskio opusus.


Kas? A.Kniazevo ir KMSO koncertas.

Kur? Kauno valstybinėje filharmonijoje.

Kada? Spalio 26 d. 17 val.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių