VDU Botanikos sode – D. Žvirblio ir J. Tertelio sustabdyta akimirka

Gamtos grožis, vasaros žiedai, prasmingos, ironiškos ir šmaikščios dainos – visa tai ir dar daugiau laukia projekto „8 eilė“ organizuojamame koncerte. Jau šį trečiadienį VDU Botanikos sode sustoti kasdienybės bėgime kvies Dariaus Žvirblio ir Justo Tertelio dainos.

Poezijos scenoje – nenaujokai

Projektas „8 eilė“ visą vasarą kviečia į jaukius koncertus VDU Botanikos sode. Birželio 28-ąją klausytojų laukia talentingų atlikėjų D. Žvirblio ir J. Tertelio duetas, kurie scenoje moka dainuojamąją poeziją paversti tikra magija, kuri sustabdo laiką.

Botanikos sode akimirka pasimėgauti kvies talentingas atlikėjas J. Tertelis, gerai pažįstamas dainuojamosios poezijos mėgėjams. Jis – ne tik aktorius ir režisierius, dramaturgas, tinklalaidžių vedėjas, tačiau ir dainų autorius.

Justas Tertelis./ Organizatorių nuotr. 

Daugeliui J. Tertelis atpažįstamas kaip „Keistuolių teatro“ ir teatro laboratorijos „Atviras ratas“ aktorius, kūrėjas ne kartą koncertavęs festivaliuose „Purpurinis vakaras“, „Akacijų alėja“, „Senamiesčio žiogas“ bei kituose renginiuose, radijo ir televizijos laidose. Jis pandemijos metu išleido savo pirmąjį albumą „PraBudiMan“.

„Pamenu, kai organizavau pirmuosius „Solo ansamblio“ koncertus Kaune. Tuo metu jie skambėjo visai kitaip nei dabar.  Tada užbūrė akustiška, teatrališka jaunų aktorių grupė, kurioje grojo ir Justas Tertelis. Visada žinojau, kad Justas turi autorinių dainų ir džiaugiuosi, kad atėjus pandemijai pasiryžo jas įrašyti. Dabar jau galima pakviesti jį atlikti savo autorinę programą, kurią klausytojai galės išgirsti VDU Botanikos sode“, – džiaugėsi „8 eilės“ organizatorė  Paulina Pranciška Nešukaitytė.

Dar vienas kerintis pasirodymas

Vakaro metu bus galima išgirsti ne tik visai naują ir šviežią J. Tertelio autorinę muzikinę  programą, bet visiems gerai žinomą, dainuojamosios poezijos scenos senbuvį ir grupės „Atika“ lyderį D. Žvirblį.

„Kai nusprendėme, kad norime pasikviesti J. Tertelį, galvojome, su kuriuo dainuojamosios scenos grandu jis suskambėtų darniausiai. Pirmiausia prisiminėme D. Žvirblį ir jo ironija persmelktus dainų tektus. Nusprendėme, kad kartu su J. Tertelis jie turėtų sukurti tikrai šmaikštų, linksmą ir prasmingą vakarą. Kiek žinome, tai bus pirmas kartas, kai J. Tertelis su D. Žvirbliu turės bendrą koncertą, tad laukia tikrai ypatingas vakaras“, – organizaciniais užkulisiais dalijosi „8 eilės“ organizatorius Vincas Skripka.

Darius Žvirblis./ Organizatorių nuotr. 

Sustoti ir pasidžiaugti

Projekto „8 eilė“ organizatoriai klausytojams siūlo iš tiesų neeilinį duetą. Abu atlikėjai turi savo žavesio, gali atrasti raktą į kiekvieno širdį, o svarbiausia – abu sieks, kad VDU Botanikos sode ištirptų kasdienybės rūpesčiai, sustotų akimirka ir klausytojai pasidžiaugtų, kad gali būti čia ir dabar.

„Tikiu, jog tie, kas ateis į koncertą, tikrai turės progų ir nusišypsoti, ir paklausyti, ir padainuoti kartu. Iš tikro, kartais reikia tiek nedaug, tik sustoti ir pamatyti, kaip nuostabiai mes gyvename,  kokie laimingi esame dabartiniame pasaulio kontekste. Taip, yra daug nerimo dėl ateities, galbūt ir nuoskaudų, tačiau visuomet norisi sustoti ir sušukti „Ei, palaukit!“. Šioje valstybėje mes gyvename geriausius savo laikus per visą istoriją, geresnių dar nebuvo. Tad koncerte norisi pasidžiaugti būtent šia akimirka ir tuo, ką mes visi turime“, – mintimis dalijosi J. Tertelis.

Organizatorių nuotr. 

D. Žvirblis intrigavo sakydamas, kad klausytojus pakvies koncerte leistis į gėrio ir blogio paieškas. „Kurdamas bei dainuodamas noriu visus perspėti, kad pasisaugotų blogų žmonių ir atvertų širdis tik patikimiems geriečiams“, – savu stiliumi šmaikštavo atlikėjas, palinkėjęs koncerto klausytojams atrasti Andriaus Zalieskos ramybę ir taip pakilti aukščiau įprastos kasdienybės.

Susitikime nuotaikingame D. Žvirblio ir J. Tertelio koncerte jau šį trečiadienį, birželio 28 dieną VDU Botanikos sode.

Daugiau informacijos www.8eile.lt.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių