Aiktelėjo net ir visko mačiusieji: iš siuntos išlindo pitonas

  • Teksto dydis:

Pasitaiko atvejų, kai žmonės nepaiso taisyklių ir į siuntas deda draudžiamus dalykus. Šį kartą nustebo net ir visko matę krovinių pervežimo bendrovės darbuotojai.

„Turbūt galime drąsiai sakyti, kad mus sunku nustebinti, tačiau šį kartą aiktelėjo net ir visko matę kolegos, – feisbuke skelbia krovinių pervežimo įmonė „Smartpost Lietuva“. – Prieš kelias dienas į Kauno terminalą su siuntomis atvyko ir karališkasis pitonas bei leopardinis gekonas. Kaip manote, ar kelionė šiems gyvūnams dėžėje neprailgo?“

Ši situacija yra išties išskirtinė, tad įmonės atstovai primena – siųsti siuntomis gyvūnus yra draudžiama. Gyvūnams gabenti reikalingos tinkamos sąlygos, kad būtų užtikrinta jų gerovė. Siuntų tarnybos nėra aprūpintos reikiama priežiūra pervežimo metu, todėl gyvūnai gali patirti stresą bei susižaloti. Be to, nelegaliai siunčiant gyvūnus sukeliamas pavojus ir darbuotojų saugai bei sveikatai.

„Smartpost Lietuva“ vaizdo įrašas.

„Džiaugiamės, kad viskas baigėsi laimingai, o gyvūnus atvyko pasiimti ir pažadėjo jais pasirūpinti Aplinkos apsaugos departamento Gyvosios gamtos apsaugos skyriaus specialistai“, – skelbiama antradienį paviešintame įmonės įraše.

Aplinkos apsaugos departamento specialistai taip pat pakomentavo šią situaciją.

„Mūsų darbe pasitaiko ir tokių netikėtų situacijų. Praėjusią savaitę gavome informaciją iš siuntų bendrovės, kad terminale aptikta gyvatė. Pareigūnams nuvykus į įvykio vietą, nustatyta, jog iš siuntos iškrito karališkasis pitonas, o tarp siuntų dėžėje rastas ir kitas bendrakeleivis – leopardinis gekonas. Šiuo metu aplinkosaugininkai tęsia tyrimą, o gyvūnais rūpinasi LSMU Laukinių gyvūnų globos centras“, – trečiadienį paskelbė Aplinkos apsaugos departamentas.

 

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių