Aistros dėl Karininkų ramovės remonto: dažais aptaškyti kieme stovėję automobiliai

Kauno karininkų ramovėje atliekami remonto darbai tapo kaimyninių namų gyventojų galvos skausmu. Nuo darbininkų pastolių dažų likučiai ne kartą pateko ant kaimynų turto.

Netvarka kieme

Šiuo metu Kauno karininkų ramovėje (A.Mickevičiaus g. 19) vyksta remonto darbai, tvarkomas pastato fasadas. Būtent šie darbai tapo kaimyninių namų gyventojų skundų pagrindu.

Ramovės pastatas ribojasi su kitais namais, tad tenka dalytis ir bendru kiemu. Kauniečiai tvirtino, kad darbininkai fasadą tvarko ypač aplaidžiai, todėl kenčia jų turtas. Vietos gyventojai nurodė, kad dažais buvo aptaškytos ne tik gretimų namų sienos, bet ir kieme stovėję automobiliai.

Skundas: gyventojai piktinosi, kad, dažydami Karininkų ramovės sieną, darbininkai aptaškė ir jų turtą. (Justinos Lasauskaitės nuotr.)

Lietuvos karininkų ramovės vadovas Gediminas Macijauskas „Kauno dienai“ tikino, kad dalis kaltės dėl sugadinto turto tenka ir patiems gyventojams, kurie ne vietoje paliko savo transporto priemones. „Būna, kad žmonės nenori mokėti už automobilių statymą, todėl kieme automobilius pakiša po bokšteliu, o juk vyksta dažymo darbai, krinta dažai. Nors darbuotojai dengė automobilius, bet vis tiek, matyt, kažkam kliuvo“, – pastebėjimais dalijosi pašnekovas.

Žalą atlygino

Lietuvos karininkų ramovės remonto darbus, laimėjusi viešųjų pirkimų konkursą, atlieka bendrovė „Conlista“.

Jos atstovai nurodė, kad šio pastato fasado tvarkymo darbai sudėtingi dėl išplanavimo, todėl galėjo pasitaikyti dažų žymių ir ant kitų pastatų. Vis dėlto rangovai nurodė, kad patirti nuostoliai gyventojams buvo kompensuoti.

„Visur sudėlioti skelbimai dėl dažymo darbų, kur tik galima, ten uždangstyta, o jei kažkur automobilį aptaškė, buvo atlyginta žala, viskas kompensuota. Šiuo metu fasado tvarkymo darbai jau eina į pabaigą“, – kalbėjo bendruoju telefonu atsiliepęs „Conlistos“ atstovas.

Įspėjimas: rangovai teigė, kad ne tik įspėjo dėl dažymo darbų, bet ir uždangstė kieme buvusius automobilius. (Justinos Lasauskaitės nuotr.)

Kas dar liko?

Lietuvos kariuomenės viešųjų ryšių specialistai dienraščiui aiškino, kad rangovui atlikus darbus buvo pastebėta fasado tinko ir vidaus apdailos defektų. Dabar didžioji dalis jų yra ištaisyta, o likę darbai bus baigti artimiausiu metu.

Visur sudėlioti skelbimai dėl dažymo darbų, kur tik galima, ten uždangstyta, o jei kažkur automobilį aptaškė, buvo atlyginta žala.

Visus darbus vertins už kokybę atsakingas Infrastruktūros valdymo agentūros specialistas ir projekto autorinė priežiūra. „Užbaigus visus darbus, darbų atitiktį projektui taip pat vertins Kultūros paveldo departamento atstovai“, – aiškinama „Kauno dienai“ atsiųstame komentare.

Lietuvos kariuomenės specialistai nurodė, kad dėl dažais sugadinto kaimynų turto Kauno įgulos aptarnavimo centras ir Lietuvos karininkų ramovė nėra gavę jokių skundų, todėl plačiau ir negalėjo jų pakomentuoti.

Dienraštis pasiteiravo, kokie darbai Kauno karininkų ramovėje jau yra atlikti ir kas dar liko. „Visiškai baigti Lietuvos karininkų ramovės vidaus remonto darbai. Dar turi būti atlikti fasado tvarkybos darbai, įrengta nauja lietaus vandens nuvedimo sistema ir apskardintas fasadas“, – komentavo kariuomenės viešųjų ryšių atstovai.

Visus darbus numatyta baigti 2023 m.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Juk

Juk portretas
ten, galimai, dirbo žmonės, kurie iki tol dirbo metalų supirktuvėje

As

As portretas
Siegel pinigu maisas i kuria reikia lugiuotis,ji taip pasake,ji taip padare, ji labai grazi,ji vaikuti pagimde,nesamone isgalvota,baisu

Vieną iš respektabiliausių

Vieną iš respektabiliausių portretas
pastatų Kaune nuterliojo kažkokia tryda.
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių