Akademijoje – pirmasis Lietuvoje STEAM didaktikos centras

  • Teksto dydis:

Vytauto Didžiojo universiteto (VDU) Žemės ūkio akademijos rūmuose spalio 11 d. buvo neįprastai judru – įspūdingu muzikos, judesio ir kompiuterinės grafikos performansu prasidėjo STEAM didaktikos centro pristatymo iškilmės.

„VDU STEAM didaktikos centras – pirmasis ir vienintelis Lietuvoje – atidarytas!” – paskelbė į viršų rankas iškėlusi šio centro vadovė Judita Žukauskienė.

Anglų kalbos akronimas STEAM reiškia gamtos mokslus, technologijas, inžineriją, menus ir matematiką (STEAM, angl. science, technology, engineering, arts, maths).

VDU rektorius Juozas Augutis sakė, kad noras įvesti daugiau inovacijų į ugdymo procesą paskatino mokslininkus steigti centrą, kuris ugdys kūrybingus ir mokslo naujovėms atvirus žmones.

Čia mokytojams kyla iššūkis, kadangi užtrunka laiko ne tik perprasti tam tikrus procesus – dažnam tenka kelti savo kompetencijas papildomai.

J. Žukauskienė tvirtino, kad STEAM ugdymo modelio pagrindinis siekis nėra vien tik populiarinti tiksliuosius ir technologinės krypties mokslus. „Šis ugdymas, vienu metu integruojant keletą skirtingų dalykų, per kūrybiškumą ir komandines veiklas, visų pirma, suteikia moksleiviams galimybių geriau pažinti save, – teigė ji. – Čia mokytojams kyla iššūkis, kadangi užtrunka laiko ne tik perprasti tam tikrus procesus – dažnam tenka kelti savo kompetencijas papildomai.“ VDU Švietimo akademijoje šiuo metu ruošiami ne tik įvairių dalykų, bet ir STEAM pedagogai.

Kauno rajono ugdymo įstaigose STEAM metodas jau gana plačiai naudojamas, tačiau tobulėti yra kur, ypač keliant pedagogų kvalifikaciją. Renginyje dalyvavęs meras Valerijus Makūnas apsilankė įmonių kontaktų mugėje ir jau svarstė, kokių inovatyvių mokymo priemonių būtų galima nupirkti Kauno rajono mokykloms. Meras džiaugėsi vaisinga savivaldybės partneryste su VDU: kartu įsteigta VDU Ugnės Karvelis gimnazija, Jaunojo pedagogo klubas, vykdomos pedagogų rengimo ir perkvalifikavimo programos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

slykstu

slykstu  portretas
Slykstu kai pastoviai visuose straipsniuose patalpinama Makuno asmenybe reikia baigti garbinti viena dirbtinai sureiksminta klerka
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių