Kauniečiams – geros žinios: turėtų sumažėti eismo spūsčių

Vairuotojams – geros žinios: iki rudens bus atverta ne viena tvarkyta gatvė, tad nebereikės važiuoti aplinkkeliais. Leidus važiuoti atnaujintomis gatvėmis, turėtų sumažėti eismo spūsčių.

Laukia atidarymo

Miesto tvarkytojai dėlioja paskutinius akcentus ir iki vasaros pabaigos tikimasi atnaujinti eismą svarbiose Kauno vietose.

„Iki rugsėjo 1 dienos planuojame atidaryti Radvilėnų plento atkarpą nuo Lietuvos zoologijos sodo iki Tunelio gatvės bei Akacijų, K. Grybausko gatves. Šiuo metu jose atliekami baigiamieji darbai ir defektų tvarkymas. Iki rudens esame numatę baigti važiuojamosios dalies darbus Eivenių ir Tilžės gatvėse, o šaligatviai šiose miesto vietose dar bus tvarkomi iki metų pabaigos“, – informavo Miesto tvarkymo skyriaus vedėjas Aloyzas Pakalniškis.

Atidarymas: Radvilėnų pl. atkarpoje iki rudens bus atnaujintas eismas. (Regimanto Zakšensko nuotr.)

Specialistas nurodė, kad taip pat iki rudens planuojama užbaigti Vilniaus gatvės rekonstrukcijos darbus. Čia jau paklota danga, atnaujintas apšvietimas, liko tik ties medžiais įrengti groteles, kad pro jas laisvai galėtų vanduo pasiekti šaknis.

Tęsiami darbai

A. Pakalniškis nurodė, kad remonto darbai jau atlikti Gervių, Linkuvos, A. Kriščiukaičio, S. Žukausko, P. Lukšio, Birutės, Agronomijos gatvėse ir dalyje Tunelio gatvės. Kitose gatvėse kelininkai dar turės darbo, tad eismo dalyviai dar turės pakentėti.

Iki rugsėjo 1 dienos planuojame atidaryti Radvilėnų plento atkarpą nuo Lietuvos zoologijos sodo iki Tunelio gatvės.

„Šiuo metu darbai dar vyksta Studentų gatvėje, kurioje kelio danga bus išasfaltuota iki metų pabaigos, šaligatvių tvarkymas gali būti nukeltas į kitus metus. Tunelio gatvės atkarpoje nuo Čiurlionio gatvės iki Dainų slėnio važiuojamoji kelio dalis išasfaltuota, kai bus sutvarkytas kontaktinis tinklas, toliau darbai vyks šaligatviuose. Darbai Švenčionių gatvės dviračių take vyks iki metų galo“, – tęsiamus darbus vardijo Miesto tvarkymo skyriaus vedėjas.

Pasak specialisto, šiuo metu remontuojamos Romainių, Marių, Eivenių, S. Dariaus ir S. Girėno, Šeštokų, Studentų, Užnerio, Alšėnų, Tilžės, K. Grybausko, Akacijų gatvės ir Savanorių prospektas.

„Darbus užbaigti planuojama šių metų pabaigoje arba kitų metų pradžioje“, – minėtų gatvių tvarkymo darbų terminus priminė A. Pakalniškis.

Likučiai: Vilniaus g. jau pakeista danga, atnaujintas apšvietimas, liko tik uždėti groteles ties medžiais. (Regimanto Zakšensko nuotr.)

Ruošiasi tvarkyti

Kol vienose gatvėse bus atnaujinamas eismas, kitose miesto vietose gali kilti spūsčių, mat jau rikiuojami kiti remonto darbai, kuriuos žadama pradėti per kelias ateinančias savaites.

„Rugpjūčio pabaigoje prasidės A. Juozapavičiaus prospekto ties Geležinkelio gatve praplatinimo darbai. Šie darbai užtruks apie du mėnesius“, – apie naujų darbų pradžią užsiminė A. Pakalniškis.

Taip pat artėjant rudeniui planuojama startuoti su H. ir O. Minkovskių gatvės rekonstravimo darbais, tad ir šioje vietoje vairuotojams gali kilti naujų eismo kliūčių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Visiem neišprususiem

Visiem neišprususiem portretas
Skaitai komentarus ir net gėda darosi. Kiek žmonėse neapykantos. KRABAS, MATJOŠIUS, MENTAS. Iš kur jumyse tiek neapykantos. Dauguma rašeivų dar net negimę buvo ir neatsimena koks Kaunas buvo susigražinus nepriklausomybę. O dabar, kai dėka ūkiško mero Kaunas pasikeitė neatpažįstamai, kai net vilniečiai pavydi ir jau nesako, kad Kaunas tik degalinė tarp Vilniaus ir Kauno, visi iš pasiutimo sugeba tik pamazgas pilti. Geriau jau "tikri lietuviai" eitų lietuvių gramatiką pavartyti, nes parašo tris žodžius ir juose penkios klaidos. Prasivėdinkit galvas prieš rašydami. Nei jūs žinot apie mero darbą milicijoj, nei už rankos nepagavot vagiant, o jau, neduok Dieve, patys vagintojai atsidurtų tokioje vietoje, tai vogtų taip, kad Kaune ir šaligatvo plytelių, kanalizacijos šulinių neliktų. Baisu, kiek žmonėse negatyvo.

EmoŽynys

EmoŽynys portretas
Ot tai smagus tas jausmas neapykanta... Mmm kaip gera tiems, kurie jį jaučia.

:)))

:))) portretas
sudbereciai, ka is jusu tas matjosius pavoge? prisikta pampersa?
VISI KOMENTARAI 51

Galerijos

Daugiau straipsnių