Vaizdo įraše užfiksavo svarbiam etapui besiruošiančią barsukų porą

Kauno Tado Ivanausko zoologijos muziejaus darbuotojai užfiksavo barsukų porą.

Urvynas, kuriame gyvena vaizdo įraše matomi barsukai, muziejaus darbuotojų stebimas daugiau nei du dešimtmečius. Įprastai barsukai lapkričio pabaigoje užmiega žiemos miegu. Įmygio pradžios data priklauso nuo aplinkos temperatūros ir gyvūno įmitimo.

Šie kiauninių šeimos gyvūnai yra visaėdžiai, kaip ir meškos ar šernai. Žvėrelis minta bestuburiais, varliagyviais, smulkiais žinduoliais, augaliniu maistu.

Barsukai – naktiniai gyvūnai, dieną jie leidžia urvuose, naktimis medžioja, rausia, tvarko urvus. Šių gyvūnų urvai pasižymi švara – prie jų nebūna ne tik maisto atliekų, bet ir išmatų.

Pastaraisiais metais barsukų skaičius išaugo. Prieš kelis dešimtmečius Lietuvos miškuose barsukai nebuvo gausiai paplitę – 1987 metais užregistruota tik apie 1 500 individų. LR Aplinkos ministerijos pateikiamais duomenimis, 2021 metais užfiksuoti 14 367 barsukai.

 

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Vartotojas

Vartotojas portretas
Opšrus:)
VISI KOMENTARAI 1
  • Skelbimai
  • Pranešk
    naujieną
  • Portalo
    svečias
  • Orai
  • TV
    programa
  • Žaidimai
  • Horoskopai
  • Facebook
  • Twitter
  • RSS

Galerijos

Daugiau straipsnių