Broliai Maciai lankytis „Žalgirio“ arenoje galės, bet į „Eurolygos“ rungtynes įleidžiami nebus

  • Teksto dydis:

Kauno apylinkės teismas paskelbė sprendimą civilinėje byloje dėl įpareigojimo įleisti Normandą ir Naurį Macius į Kauno „Žalgirio“ areną. Visgi į „Eurolygos“ rungtynes šie krepšinio sirgaliai įleidžiami nebus.

Teismas primena, kad 2013 metų kovą vykusiose „Eurolygos“ rungtynėse tarp „Žalgirio“ ir Madrido „Real“ komandų, laimėjus Ispanijos klubui, tarp N. Macio ir Madrido „Real“ krepšininko Rudy Fernandezo įvyko konfliktas. Dėl konflikto buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas, o „Eurolygos“ varžybų organizatorius ir „Žalgirio“ krepšinio klubas nusprendė, jog broliai Maciai netenka teisės patekti į bet kurias turnyro varžybas bei jiems uždraudžiama lankytis „Kauno arenos“ patalpose.

Byloje broliai Maciai buvo pateikę reikalavimus įpareigoti „Kauno areną“ įleisti juos į pastatą. Ieškovai rėmėsi tuo, kad faktiškai jų teisė patekti į areną, net ir tais atvejais, kai nevyksta „Eurolygos“ varžybos, yra suvaržyta.

E. Ovčarenko/BNS nuotr.

Savo nesutikimą pakeisti 2013 metais kovo mėnesį priimtą sprendimą „Kauno arena“ motyvavo tuo, kad ieškovai viešai reiškia pašaipų požiūrį į smurtinį išpuolį, didžiuojasi juo, kelia grėsmę saugumui.

Teismas pažymėjo, jog byloje nėra jokių duomenų, kurie leistų teigti, kad nuo 2013 metų broliai Maciai būtų padarę panašių viešosios tvarkos pažeidimų ar toks elgesys pasikartotų.

Byloje taip pat nustatyta, kad joks realus padidėjusio nepageidaujamo elgesio rizikos vertinimas ieškovų atžvilgiu nebuvo atliekamas – „Kauno arena“ priėmė ilgalaikį sprendimą neleisti patekti į visus arenos valdomus pastatus, atsisakė suteikti paslaugą asmenims, kurie sumokėjo už ją, nepriklausomai nuo organizuojamų renginių pobūdžio, patalpų į kurias įleidžiami klientai paskirties, nevertinant laiko tarpo, kuris praėjo nuo padaryto pažeidimo.

E. Ovčarenko/BNS nuotr.

Teismas nusprendė, kad atsisakymas įleisti brolius Macius į areną buvo įvertintas kaip nepagrįstas ir įpareigojo „Kauno arenos“ sporto renginių žiūrovų, sveikatingumo ar aptarnavimo paslaugų teikėjų klientų arba kitų Kauno „Žalgirio“ arenos lankytojų teisėmis įleisti ieškovus į pastatą.

Teismas taip pat nusprendė iš „Kauno arenos“ ieškovų naudai daugiau kaip 5,6 tūkst. eurų bylinėjimosi išlaidų.

Šis sprendimas per 30 dienų nuo paskelbimo dienos gali būti skundžiamas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
Po dovydo zvaigzde dar

BELEKAS

BELEKAS portretas
Braliukai Maciai galetu pasukti galva ir sugalvoti , kaip apeiti šį draudimą. PVZ., nejau jie negali ar nemoka [ ar dar nedašuto...? ] ...UŽSIMASKUOTI ?Juk nesunku užsideti peruką. neiti kartu, nusigrimuoti... Dokumentu įsigyjant bilieta ar įeinant niekas netikrina...

Kęstutis

Kęstutis portretas
Aš solidarizuojuosi su Maciais ir nebevyksiu į Kauno areną, kol nebus atstatyta teisė broliams laisvai atvykti į Eurolygos varžybas. O apie Kauno apylinkės teismą liežuvis neapsiverčia kalbėti po ištisus dešimtmečius "kepamus" sprendimus. Graži simbiozę Kauno apylankės teismas ir Lietuvos krepšinio federacija.
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių