Dainų diena Kaune: ragina į šventę atvykti anksčiau ir naudotis viešuoju transportu

  • Teksto dydis:

Iš pagrindų atnaujintas Dainų slėnis birželio 29-ąją ruošiasi iškilmingam atidarymui – čia vyks jubiliejinė Dainų diena „Miškais kalnai žaliuoja“. Paskutinį mėnesio šeštadienį Dainų šventė startuos 18 val. Dalyviams bei žiūrovams rekomenduojama į renginį keliauti viešuoju transportu ir atvykti pusantros valandos anksčiau.

„Šventėje tikimės sulaukti apie 10 tūkstančių dalyvių ir žiūrovų. Atvykę bent pusantros valandos anksčiau ne tik išvengsite stovėjimo kamščiuose, bet ir galėsite išsirinkti geriausią vietą. Pasirūpinome, kad birželio 29-ąją stotelėse prie Dainų slėnio kursuotų papildomi autobusai ir troleibusai. Raginame automobilius palikti namuose, o į atidarymo renginį keliauti viešuoju transportu ar pėsčiomis“, – sako Kauno mero pavaduotojas Mantas Jurgutis.

Pasak Kauno dainų šventės meno vadovės ir Dainų dienos Kaune koordinatorės Danguolės Beinarytės, ankstesnis žiūrovų atvykimas į sutvarkytą slėnį ypač svarbus dalyviams – intensyvus atlikėjų judėjimas pagrindiniu taku prasidės likus 20 minučių iki renginio pradžios.

Šventėje tikimės sulaukti apie 10 tūkstančių dalyvių ir žiūrovų.

„Geriau atvykti anksčiau, ramiai palaukti renginio pradžios, pasišnekučiuoti, pabendrauti, pasidalinti prisiminimais. Rodysime nuotraukas ekranuose, bus muzikos. Žiūrovų susitelkimo prašysime ir per renginį. Reikia suprasti, kad kuo daugiau besiblaškančiųjų, tuo sunkiau atlikėjams. Įdėta daug darbo ir pastangų. Choristai ir šokėjai išsijuosę šlifuoja paskutines detales. Norime, kad žiūrovai pajaustų emociją.

Lieka sulaukti gero oro. Tada ir visas šlaitas bus nusėtas žmonėmis. Nelikus laisvų sėdimų vietų, praverstų su savimi turėti pleduką. Moterys gali atvykti pasipuošusios gėlių vainikais – tai renginiui neabejotinai pridėtų dar daugiau žavesio“, – apie artėjančią šventę kalba D. Beinarytė.

Renginio dieną tarp 16.30 ir 18 val. intensyviau kursuos 5, 7, 13, 14, 15 ir 16 troleibusai bei 6A, 34, 57 maršrutų autobusai. Papildomas viešasis transportas kauniečių lauks ir po šventės – nuo 21 val. dažniau važiuos 1, 5, 7, 13, 14, 15, 16 maršrutų troleibusai bei 3, 6A, 18, 34, 38, 39, 47 autobusai. Daugiau informacijos – internete: stops.lt/kaunas.

Planuojantieji į renginį vykti automobiliais, raginami naudotis atokiau Dainų slėnio esančiomis stovėjimo aikštelėmis ir kitomis parkavimo vietomis: Vienybės aikštės požeminiu parkingu, daugiaaukšte automobilių saugykla K. Donelaičio gatvėje, taip pat „Žalgirio“ arenos, PPC „Akropolio“, PC „Molas“ ir Autobusų stoties parkingais.

Birželio 29 d. 7.30–23 valandomis patekimas į Perkūno alėją nuo Parodos kalno pusės bus galimas tik vietos gyventojams ir šventės dalyviams. Dainų slėnis patogiai pasiekiamas ir pėsčiomis: nuo Dariaus ir Girėno stadiono bei Sporto halės, atkeliaujant Ąžuolynu ar Vytauto parku.

Dainų šventės renginys Kaune – nemokamas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių