Dėmesio: nuo rugsėjo 1 dienos Kaune bus rūšiuojamos maisto atliekos

  • Teksto dydis:

Kauno savivaldybė ketvirtadienį pranešė, kad nuo rugsėjo 1 d. mieste bus rūšiuojamos maisto atliekos.

Kaip pranešė savivaldybė, miesto kiemuose paruošta 800 pusiau požeminių bei 1400 specializuotų 240 litrų talpos antžeminių konteinerių su biofiltrais kvapų prevencijai.

Kodėl tai svarbu?

Atsakingai rūšiuojant atliekos nepateks į sąvartyną;

jos bus panaudotos vertingam kompostui ar biodujoms gaminti;

rūšiuojant maisto atliekas, jos neužteršia kitų mišrių komunalinių atliekų – tai didina jų perdirbimo galimybes;

tokiu paprastu būdu prisidedame prie švaresnės aplinkos bei tvaresnės ateities.

Maisto likučius raginama sudėti į popierinius ar biologiškai skaidžius maišelius ir mesti tiesiai į virtuvės atliekų konteinerius.

Ką galima ir ko negalima mesti į maisto atliekų konteinerius:

Kauno savivaldybės iliustracija.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Visose civilizuoto pasaulio šalyse,jau labai seniai taip daroma,žmonės turi po 5 kibirelius ir rūšiuoja atliekas ,tik Lietuvoj vis tie “prakeikti konservatoriai “kalti! Gal jū vieną kartą baikit viduriuot tais “konservais” .

Gyventoja

Gyventoja portretas
Kodel kalbama tai,apie ką mums nebutina žinoti(del bendro išprusimo taip)bet mums rūšiuojant atliekas yra svarbūs pagrindiniai dalykai -kaip įpakuotas ar neįpakuotas atliekas mesti atliekas?Rašymo daug ,konkretumo mažai. Vieni rašo nusipirkit kibirelį su dangciu ir ten kaupkite atliekas,po to išmesti į konteinerį, kiti rašo kaupti popieriniuose maišeliuose,tikriausia visi suranta,kad maisto atliekos,nera džiovinti grybai ir maišelis greitai sudregs ir viskas iš jo iškris.Kokie tie biologiškai skaidūs maišeliai?Kur jų gauti ? Gal malonėtumet parašyti konkrečiai ,o neužsimineti beletristika? Tikrai noretume konkretumo.

Henrieta

Henrieta portretas
Taip ir turi būti: sugebi šiukšlinti, sugebėk ir savo šiukšles išrūšiuoti. Tie, kas to nedaro ir nežada daryti, yra neišprusę žmonės.
VISI KOMENTARAI 61

Galerijos

Daugiau straipsnių