Dešimtokai taip pat laikė egzaminus: kaip sekėsi kauniečiams?

Kol abiturientai laukia brandos egzaminų rezultatų, pedagogai ir švietimo ekspertai gilinasi į dešimtokų pasiekimų patikrinimo įvertinimus.

Kauno miesto savivaldybės Švietimo skyriaus vedėja Ona Gucevičienė portalą kauno.diena.lt informavo, kad šiųmetiniams dešimtokams sekėsi geriau nei pernykščiams.

Kaune šių mokslo metų pagrindinio ugdymo pasiekimų patikrinime (PUPP) lietuvių kalbos ir literatūros dalyvavo 2877, matematikos – 2890, gimtosios kalbos (rusų) – 49 mokiniai.

„Lietuvių kalbos ir literatūros bei matematikos patikrinimų rezultatai per metus ūgtelėjo. Palyginus su 2022 m. mokinių, gavusių 7–10 balų įvertinimą, dalis lietuvių kalbos ir literatūros išaugo 4,41 proc., matematikos – 21,24 proc. Išaugo aukštesnįjį lygį pasiekusių mokinių dalis: lietuvių kalbos ir literatūros aukštesnįjį lygį pasiekė 19,32 proc. ( 2022 m. – 16,34 ), o matematikos aukštesnįjį lygį pasiekė 18,16 proc. (2022 m. – 5,81 proc.)“, – nurodė O. Gucevičienė.

Kuriose mokyklose labiausiai ūgtelėjo rezultatai? Labiausiai išaugo aukščiausius PUPP balus gavusių Kauno „Saulės“ gimnazijos, Kauno Jono Jablonskio gimnazijos, Kauno Maironio gimnazijos, Kauno technologijos universiteto inžinerijos licėjaus ir kitų Kauno miesto mokyklų, dešimtokų skaičius.

„Džiugina matematikos PUPP rezultatai, kuriems tikime, kad įtakos turėjo ir nuo 2022 m. rugsėjo mėn. įgyvendinamos papildomos veiklos mokinių matematikos pasiekimams gerinti: organizuojami renginiai mokiniams, mokytojams, tėvams. Nuo 2022 m. rugsėjo 1 d. startavo nauja iniciatyva – matematikos laboratorija „MatLab“, – minėjo O. Gucevičienė.

Šiemet dešimtokai turėjo galimybę išmėginti elektroninę testavimo sistemą per bandomąjį matematikos patikrinimą.

Lietuvių kalbos ir literatūros patikrinimą raštu sudarė dvi dalys. Per pirmąją dešimtokai turėjo atlikti teksto suvokimo, kalbos pažinimo ir vartojimo užduotis. Antroji dalis buvo skirta teksto kūrimo užduočiai.

Kaip nurodo Švietimo, mokslo ir sporto ministerija, nacionaliniai mokinių pasiekimų patikrinimai skirti ne konkurencijai, o grįžtamajam ryšiui ir pagalbai.

Vienas svarbiausių tikslų – padėti mokiniams kuo geriau pasiruošti mokytis aukštesnėje klasėje.

Gruodį Seimas priėmė Švietimo įstatymo pataisas, įtvirtinančias privalomus nacionalinius mokinių pasiekimų patikrinimus ir slenkstį dešimtokams. Nustatyta, kad pagrindinis išsilavinimas būtų įgyjamas ne tik baigus pagrindinio ugdymo programą, bet ir išlaikius PUPP patenkinamais pažymiais, t. y. bent 4 balais. Nepasiekę šio žemiausio lygmens, mokiniai turės galimybę sustiprinti savo žinias ir perlaikyti PUPP dar tais pačiais mokslo metais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Pelargonija

Pelargonija portretas
Kaip matematikos rezultatai galėjo pagerėti dėl renginių tėvams? Absurdas. Užduotys buvo lengvesnės.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių