Draugija „Viltis" baiminasi netekti patalpų

Prie Kauno savivaldybės susirinkę Kauno bendrijos „Viltis" nariai protestavo, kad nebūtų atimtos bendrijai priklausančios patalpos.

Kauno bendrijos „Viltis" pirmininkės Joanos Šimanauskienės teigimu, protestuojama dėl per mažo valdžios dėmesio bendrijai ir jos patalpų problemai. Bendrijos nariai teigia, kad patalpoms būtinas remontas, reikia sutvarkyti šildymo sistemą, baiminamasi, kad skiriamų patalpų plotas gali būti sumažintas.

Mero Andriaus Kupčinsko teigimu, protestuojančių žmonių problemos yra suprantamos ir niekas neketina kenkti bendrijos veiklai ar atimti patalpas. „Mes kaip tik kviečiame geranoriškai susėsti už bendro stalo ir spręsti problemas", - sakė Kauno meras.

Pasak Socialinių reikalų departamento direktoriaus Gedimino Jankaus, bendrijos užimamų patalpų klausimas iškilo, išsiaiškinus, kad yra nemažai laisvų patalpų.

„Mes atkreipėme dėmesį, kad „Vilties" užimamose patalpose yra daug laisvų patalpų, kurių prašo ir kita „Vilties" bendrija, atskilusi nuo J.Šimanauskienės vadovaujamos bendrijos. Patalpų prašo ir vaikų dienos centras, todėl jį būtų galima įkurti kitame pastato korpuse", - sakė G.Jankus.

Kauno bendrija „Viltis" įkurta 1992 metais. Po dvejų metų organizacija gavo buvusį vaikų darželio pastatą, kuriame įkūrė Paramos šeimai namus - Dienos centrą (Partizanų gatvėje 34). Šiame centre neįgalieji dalyvauja darbo terapijos, žaidimų, tekstilės ir meno terapijos grupėse.

Galutinį žodį dėl patalpų tars politikai artimiausiame tarybos posėdyje. 


Šiame straipsnyje: darugijaviltispiketas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių