Dviejose tvarkomose Kauno gatvėse – eismo pokyčiai

S. Žukausko ir P. Lukšio gatvėse vairuotojams reikia būti atidiems, nes pasikeitė eismo tvarka. Atnaujintoje sankryžoje bus lengviau pasukti į dešinę, o gatvėje palikti automobilių negalima.

Daugiau šviesoforų

Jau dabar vairuotojai pastebi, kad S. Žukausko gatvėje įrengta daugiau šviesoforų. Tiesa, kol kas jie dar neįjungti, bet, baigus gatvės remonto darbus, tikrai pradės reguliuoti eismą.

Transporto ir eismo organizavimo skyriaus vedėjas Martynas Matusevičius „Kauno dienai“ nurodė, kad S. Žukausko gatvėje įrengtos kelios šviesoforais reguliuojamos pėsčiųjų perėjos ties K. Škirpos gatvėje esančiais pastatais ir ties sankryža su Statybininkų gatve. Atnaujinta reguliuojama šviesoforu reguliuojama S. Žukausko ir P. Lukšio gatvių sankryža.

„Reguliuojamos pėsčiųjų perėjos užtikrina didesnį eismo saugumą. Taip pat šioje atkarpoje be reguliuojamų perėjų neįmanoma koordinuoti sklandesnį transporto priemonių eismą, nes kiekvienoje nereguliuojamoje perėjoje neplanuotai išėjęs pėsčiasis sustabdo visą eismą“, – pastebėjo M. Matusevičius.

Nauja eismo tvarka

Automobilių srautus padės reguliuoti ne tik nauji šviesoforai, bet ir pasikeitusi eismo tvarka pačioje S. Žukausko ir P. Lukšio sankryžoje. Čia bus lengviau pasukti į dešinę, nes įrengta atskira eismo juosta.

„Rekonstravus P. Lukšio ir S. Žukausko gatvių sankryžą įrengtos atskiros eismo juostos posūkiui į dešinę visose sankryžos pusėse. Toks infrastruktūros perplanavimas pasiteisino Pramonės prospekto ir Draugystės gatvės sankryžoje. Dešinieji posūkiai nestabdomi šviesoforais, todėl didėja eismo pralaidumas. Dar vienas svarbus pokytis – sankryžos kertamųjų trajektorijų sukoncentravimas į centrą. Taip sutrumpėja kelionės per sankryžą laikas, pagerėja matomumas“, – pokyčius sankryžoje vardijo Transporto ir eismo organizavimo skyriaus vedėjas.

Pasikeitė ir dar viena vieta. Išvažiuot iš žiedinės sankryžos, jungiančios S. Žukausko gatvę ir Šiaurės prospektą, bus galima tik viena eismo juosta. Seniau išvažiuoti iš žiedo buvo galima dviem juostomis, vėliau antroje juostoje atsirado stulpeliai, nukreipiantys eismą. Pertvarkius išvažiavimą, stulpeliai panaikinti, palikta tik viena eismo juosta.

„Žiedinėje sankryžoje įvažiuoti į S. Žukausko gatvę numatyta viena eismo juosta. Toks eismo organizavimas jau galiojo kelerius metus, nes buvo inžineriniais didelio atspindžio guminiais stulpeliais apribota galimybė patekti dviem juostomis į S. Žukausko gatvę. Tokie eismo organizavimo pakeitimai atlikti dėl eismo saugumo padidinimo ties žiedu esančioje nereguliuojamoje pėsčiųjų perėjoje“, – komentavo M. Matusevičius.

Nauji: S. Žukausko gatvėje net keliose vietose įrengti šviesoforai. Regimanto Zakšensko nuotr.

Teks keisti įpročius

Vietos gyventojams teks koreguoti įpročius ir vakarais ieškoti kitų vietų, kur palikti automobilius, nes nuo šiol S. Žukausko gatvėje parkuoti automobilių nebus galima.

„Atkarpoje tarp Šiaurės prospekto ir P. Lukšio gatvės pirmoji eismo juosta bus skirta maršrutiniam transportui. S. Žukausko gatvė priskirta C gatvių kategorijai, todėl vadovaujamasi statybos techninio reglamento reikalavimais.

Šios kategorijos gatvėse, kurių pagrindinė paskirtis yra miesto planinės funkcijos ir kompozicinės ašys, pagrindinės keleivių viešojo susisiekimo linijos, miesto vidaus transporto ryšiai, automobiliai gali būti statomi izoliuotose aikštelėse ir šalia važiuojamosios dalies specialiai įrengtose juostose“, – nurodė Transporto eismo organizavimo skyriaus vedėjas.

Be to, eismo specialistas pažymėjo, kad kai bus pastatytas viadukas, vedantis iš magistralinio A1 kelio, tiek Ašigalio, tiek S. Žukausko gatvėse padidės eismo intensyvumas. Tuomet gatvėje palikti automobiliai trukdytų sklandžiam eismo organizavimui. Todėl vietos gyventojams, kurie buvo įpratę naktimis parkuoti automobilius S. Žukausko gatvėje, tikėtina, kils nepatogumų, nes sumažės statymo vietų, o kiemai ir taip užgrūsti transporto priemonėmis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Pastebėjimas

Pastebėjimas portretas
Šiandien, sekmadienis, išeiginės dienos lėmė tai, kad mero mylėtojai nedirba, tai ir visi nykščiai sudėlioti ne matijošiaus naudai. O pirmadienį jie vietoj to, kad ką nors dirbtų, sulėks čia persvarą daryti. Ha ha ha.

Nieko naujo

Nieko naujo portretas
Nieko naujo, Kauno valdžia 'investuoja' europinius milijonus (aišku, tikrai neužmiršdami savęs) vienam tikslui - automobilius palikti tik išrinktiesiems, "nusipelniusiems gyventi geriau", tik pamiršta, kad sudaryti kamščiai taip pat griauna gyvenimą ir ponams bei skarmaliams, važinėjantiems troliais ir busais.

kairio posūkio

kairio posūkio  portretas
nebėra į Norfą Lukšio gatvėje. Atvažiavus nuo Žeimenos g., reikia varyti iki sankryžos, kad apsisukti ir sugrįžti iki Norfos. Gaišti laiką eilėse, deginti kurą, teršti gamtą. "Tvarkytojai" ....
VISI KOMENTARAI 32

Galerijos

Daugiau straipsnių