Eismo naujovės: atverta naujai pastatyto Pietrytinio aplinkkelio atkarpa

  • Teksto dydis:

Kelis metus trukusios Kauno pietrytinio aplinkkelio statybos jau duoda pirmuosius džiaugsmus. Skelbiama, kad dalyje naujojo aplinkkelio jau paleistas eismas.

„Dėmesio! Pietrytinio aplinkkelio statybos sulaukė pirmųjų darbų finišo! Šiandien paleistas eismas naujoje 1,5 km ilgio Ateities plento tęsinio atkarpoje iki pat Amalių pervažos“, – nurodė Kauno miesto savivaldybė.

Kauno atstovai aiškino, kad ties naujuoju miesto aplinkkeliu įrengti nuotekų, elektros tinklai ir kitos požeminės komunikacijos, visi asfalto sluoksniai, pėsčiųjų bei dviračių takai.

„Šį etapą iš viso sudarys trys atkarpos – toliau darbai vyksta nuo M. Gimbutienės gatvės iki pat T. Masiulio gatvės“, – kur toliau darbuosis aplinkkelio statybos, teigė savivaldybės atstovai.

Skelbiama, kad Kauno pietrytinį aplinkkelį iš viso sudarys keturi etapai. 11 kilometrų kelias sujungs magistralę A1 su „Via Baltica“ trasa Varšuvos kryptimi. Tiltas per HE – paskutinis ir, ko gero, sudėtingiausias etapas. Kol kas yra tik vizija, kad objektas turi būti, tačiau nėra iki galo nuspręsta, kaip jis turi atrodyti. Svarstoma, kad galėtų būti statomas tiltas HE žemumoje arba kaip viadukas virš esamo kelio.

Kauno m. savivaldybės nuotr.

„Ateityje tai neabejotinai nukraus dalį tranzito nuo vietinio transporto srautų“, – teigė Kauno atstovai.

Naujai atidaryta atkarpa turėtų atlaisvinti eismą Amaliuose, mat kol vyko darbai, čia būta įvairių eismo incidentų: tai koks sunkiasvoris neprasisukdavo posūkiuose ties tuneliais, tai kokia avarija paralyžuodavo eismą.


Šiame straipsnyje: amaliaipervažaeismo naujovės

NAUJAUSI KOMENTARAI

jonas

jonas portretas
Eismą paleido,o rodyklių pastatyt nesugalvojo.Dabar įvažiavus į tuos žiedus tenka klaidžioti ir nuvažiuoti ne ten kur reikia.

Hanibalas

Hanibalas portretas
O kur kas nors apie kelininkų BARDAKĄ aplink Depo parduotuve . Taip ir norisi kvailius fiziškai auklėti , kur dar keliukų daromas reketas

Alonso

Alonso  portretas
kiek metu sedi aloyzai ir kiti panasus veikejei ,kiek gali tai testis kur ziury prokurorai ?
VISI KOMENTARAI 21

Galerijos

Daugiau straipsnių