Federacijos prezidentui bus įteiktos Lietuvos sporto universiteto garbės daktaro regalijos

  • Teksto dydis:

Lietuvos sporto universiteto (LSU) garbės daktaro regalijos penktadienį bus įteiktos Tarptautinės universitetinio sporto federacijos (FISU) prezidentui Leonzui Ederiui.

Tą pačią dieną bus atidarytas ir Lietuvos studentų sporto muziejus.

L. Ederiui LSU senatas garbės daktaro vardą 2021 metų gruodį suteikė už tarptautinę studentų sporto plėtrą ir jos puoselėjimą.

Jis dešimtmetį dalyvauja FISU institucijos veikloje, šešerius metus buvo federacijos viceprezidentas, 2021 metais išrinktas prezidentu.

Dabartinis federacijos prezidentas bene tris dešimtmečius yra renkamas į Šveicarijos sporto plėtrą koordinuojančias savivaldos ir nacionalines institucijas.

Pasak LSU, L. Ederis taip pat dalyvauja Europos studentų plėtrą koordinuojančioje institucijoje EUSA. Jis nuo 2005 iki 2012 metų buvo Europos studentų sporto asociacijos iždininkas, o 2012-2015 metais išrinktas šios institucijos viceprezidentu.

L. Ederis Šveicarijos sporto universitete yra baigęs kūno kultūros, edukologijos, sportininkų treniravimo bakalauro ir magistro studijas bei Šveicarijos olimpinio komiteto organizuotus vadybos kursus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Tikriausiai

Tikriausiai portretas
ans dar ir masonas.

Nesupratau

Nesupratau portretas
taigi reikėjo Š v i n i u i o ne tokiam eiliniam profesoriui :D:D

Superinis

Superinis portretas
kaimynų komentaras. Klykiau iš juoko. Bravo, šmaikštuoliai.
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių