Festivalis „Audra“ įsisuko į Ąžuolyną

Po audringo mažojo savaitgalio, šeštadienį vėjas virš Kauno dar labiau sustiprėjo. Gūsiai miestiečius nešė į Ąžuolyno parką, kuris virto muzikos ir šokių aikštele.

Didžiausias kada nors Kaune vykęs elektroninės muzikos festivalis  „Audra“  grįžo su vizija bent keletui dienų atverti seniai užsklęstas erdves, užlieti jas muzika ir suburti žmones. Taip penktadienio naktį „Pergalės“ perdirbimo gamykla virto reiverių susibūrimo vieta, kur koncertavo net septyniolika elektroninės muzikos atlikėjų iš Prancūzijos, Jungtinės Karalystės, Vokietijos, Ispanijos ir Lietuvos. Anot organizatorių, tai buvo vienas didžiausių visų laikų elektroninės muzikos koncertų.

„Tyla truko neilgai. O po kiekvieno ramybės atokvėpio ateina audringi išbandymai. Po kiekvieno atoslūgio ilgainiui viską apsemia potvynis. Po kiekvienos sausros vieną dieną žemę ima merkti lietus. Po kiekvienos karščio bangos ateina čerpes plėšiantis škvalas“, – skambiais tekstais ir sunkiasvoriu desantu šeštadienį „Audra“ ruošėsi  dar vienam įsimintinam vakarui „Pergalės“ perdirbimo gamykloje. Tiesa, prieš tai įsisuko į Ąžuolyną, kur iškilo ir scena, ir šokių aikštelė. Abi jas dalijosi septyni atlikėjai: pulto virtuozas DJ Qu, visuomenėje žinomas gitaristas ir prodiuseris Victor Diawara, alternatyvaus roko, hip-hopo, soulo ir džiazo arba „Sea Wave“ stiliumi grojanti grupė „Kedrostubùras“, elektroninės estrados duetas, kuriantis naująją lietuvišką pajūrio muziką „Superkoloritas“, „Tarp Dviejų Aušrų“ kolektyvas,  grupė „YĪN YĪN“.

Po kiekvieno ramybės atokvėpio ateina audringi išbandymai. Po kiekvieno atoslūgio ilgainiui viską apsemia potvynis.

Elektroninės muzikos gerbėjai pasklido po visą ąžuolyną. Vieni ant žemės skleidė pledus ir muzikos klausė sėdėdami, kiti šoko po atviru dangumi arba palapinėje, kur virš jų galvų sukosi veidrodiniai disco burbulai.

Kalbinti miestiečiai džiaugėsi tokio pobūdžio festivaliais, kurių, anot jų labai stinga. Dauguma renginių esą orientuoti į pop stiliaus muziką, kuri patraukli toli gražu ne visiems.

„Galėtų „Audros“ arba nebūtinai jos, bet kažkas panašaus vykti dažniau. Pažiūrėkit, žmonės sėdi, klauso, šoka, jie laimingi“, – kalbinta kauniečių pora vylėsi, kad elektroninės muzikos padangėje greitu metu bus daugiau pokyčių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Duokit

Duokit portretas
duonos ir žaidimų. Varganas festivalis, vargani dalyviai. Ir savo šiukšles po visko susirinkti - irgi vargas. Apšika visus kampus, kur tik gali. Atėjo eilė atnaujintam Ąžuolynui.

X

X portretas
Dabar su erkių įkandimais atakuos priėmomo skyrius...
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių