Garsusis festivalis Lekėčiuose: ir apranga, ir šakočiai – su mėlynėmis

  • Teksto dydis:

Šventė Lekėčiuose pritraukia minias lankytojų. Vietos gyventojų čia – 800, tad per „Mėlynių festivalį“ žmonų miestelyje padaugėja kelis, o gal net ir keliolika kartų.

Festivalio programoje – daugybė veiklų visai šeimai, koncertų, gatvės teatro, Šakių cirko mokyklos „Cirko karuselė“ pasirodymai. Tautodailininkų, auksarankių kiemelių edukacinės veiklos, juvelyrikos dirbtuvės, profesoriaus Algirdo Amšiejaus edukacinės programos, veislinių triušių paroda, kulinarinis ir aprangos konkursai, smiginio, stalo teniso, tinklinio, orientacinės ir kt. varžybos, kryžiažodžių turnyras.

Vakare į sceną kops atlikėja Neringa Nekrašiūtė, grupė „Šeduvos bernai“, Remis Retro ir Džordana Butkutė. Vidurnaktį planuojamas grojančių ir šviečiančių fontanų šou.

„Mėlynių festivalis“ gimė iš noro įprasminti tradicinę miestelio šventę, suteikiant jai temą ir originalų pavadinimą, kuris sietųsi su Lekėčių vietove, atspindėtų lekėtiškių kasdienybę. Lekėčių kraštas – mėlynių kraštas: aplink miestelį vien girios, Kazlų Rūdos masyvas, kuris tęsiasi apie 50 km. Miškuose labai daug mėlynojų, šias uogas žmonės renka nuo neatmenamų laikų. Festivalyje Lekėčių moterų klubo narės pristato daug įvairių gaminių, kepinių, skanėstų kuriuose būtinai puikuojasi mėlynė. Festivalio svečiai turi galimybę įsigyti ne tik tradicinių mėlynių pyragų, bet ir natūralios lietuviškos juodos duonos su mėlynėmis ir net gi Lekėčių krašto kulinarinio paveldo pasididžiavimo – šakočių su mėlynėmis“, – pristatė organizatoriai.

Rengėjai primena, kad Lekėčiai – turtingi savo istorija ir gamta. Jie – vieni seniausių zanavykuose apgyvendintų vietovių. Pirmą kartą rašytiniuose šaltiniuose Lekėčiai paminėti 1506 metais. Beje, dalis miestelio gyvena Šakių, kiti jau – Kauno rajone.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių