Girionių darželis – išgražėjęs ir erdvesnis

  • Teksto dydis:

Po metus trukusios renovacijos, likus savaitei iki naujų mokslo metų pradžios duris atvėrė išgražėjęs Girionių darželis. Jį lankys 79 mažyliai.

Kauno rajono savivaldybė taip pat išnuomojo patalpas, kuriose papildomai įsteigė Girionių darželio dvi ikimokyklinio ir vieną ikimokyklinio lauko grupę. Abiejuose pastatuose bus ugdomas 121 mažylis, dirbs 43 darbuotojai, 19 jų – pedagogai.

Šiuolaikiškai įrengtame darželio pastate sumontuotas geoterminis ir grindų šildymas, vėdinimo sistemos, įrengtas liftas, patalpos pritaikytos neįgaliesiems.

Mažųjų reakciją ir loginį mąstymą lavins interaktyvios grindys, ugdyti kalbą padės pasakų klausymosi sistema, pažinti ir skirti spalvas – terapinės šviesos sienos. Šios sienos pasitarnaus ir specialiųjų poreikių turintiems vaikams – padės patiems susitvarkyti su iššūkiais, nusiraminti ir atsipalaiduoti.

Startas: taip pažymėta Šlienavos darželio patalpų remonto darbų pradžia. / V. Vaičiūnės nuotr.

Grupėse įrengti ekranai, interaktyvios lentos, lėlių kampeliai, didaktinės ir metodinės pagalbos zonos ir kitos priemonės padės inovatyviai perteikti ugdymo turinį.

Kieme įrengtos dvi stiklinės lauko terasos, tarnausiančios kaip meninio ugdymo erdvė – vaikų bibliotekėlė. Čia mažieji galės muzikuoti, susipažinti su knygų pasauliu, klausytis ir inscenizuoti pasakas su pirštininėmis lėlėmis. Smagų laiką lauke užtikrins lauko pavėsinės, žaidimų ir saugaus eismo aikštelės, muzikos instrumentų zona, amfiteatras, pažintinė – tyrinėjimų ir lysvių zonos, sporto aikštelė su stacionariu krepšinio stovu ir mobiliaisiais futbolo vartais.

Darželis įsikūręs gražioje ir jaukioje Kauno rajono regioninio parko rekreacinėje zonoje, todėl darželio auklėtiniai susipažįsta su gamta, gyvūnija, mėgsta tai tyrinėti. Girionių darželio bendruomenė propaguoja ir ugdo saugios ir sveikos gyvensenos nuostatas, taiko ugdymo naujoves, vadovaujasi demokratiškumo, tautiškumo principais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių