„Girstučio“ baseiną apgulė plaukimo pamokų ištroškę vaikai

Ketvirtadienį  į rekonstruotą „Girstučio“ baseiną plūstelėjo smalsuolių minia – čia prasidėjo Atvirų durų dienos, kurios truks dvi dienas.

Ketvirtadienį  į rekonstruotą „Girstučio“ baseiną plūstelėjo smalsuolių minia – čia prasidėjo Atvirų durų dienos, kurios truks dvi dienas.

„Girstučio“ komplekse įsikūręs Kauno plaukimo centras nuo rugsėjo 1 dienos kviečia vaikus mokytis plaukti, todėl šios akcijos tikslas – suteikti kuo daugiau informacijos apie būsimas pamokas.

Daug susidomėjusiųjų

Norintieji dalyvauti Atvirų durų dienose turėjo registruotis iš anksto. Susidomėjusių buvo daug, per 200, todėl teko juos suskirstyti į grupes. Kasdien numatytos pusvalandžio trukmės šešios ekskursijos.

Pirmoji ekskursija po „Girstučio“ kompleksą šiandien prasidėjo 11 val. 

„Sūnus labai nori išmokti plaukti, tad nusprendėm, kad ir dukrai būtų naudinga pasimokyti“, – portalui kaunodiena.lt sakė su paaugliais vaikais prie durų laukusi Rita. Moteris pasakojo, kad gyvena šalia baseino, todėl vaikai patys saugiai galės iki čia ateiti.

Pažintinę ekskursiją tėvams pravedė pats plaukimo centro direktorius Mindaugas Špokas. Jis supažindino su centro veikla, aprodė komplekso patalpas bei plačiau pasakojo, kaip bus formuojamos vaikų, norinčių išmokti plaukti, grupės.

„Mums svarbu ne kiekybė, o kokybiška paslauga. Norime, kad vaikai būtų patenkinti. Prižadame, kad vaikams užteks ir pamokų, ir įvairiausių žaidimų vandenyje“, – pabrėžė M. Špokas. 

Ugdys būsimus sportininkus

Nuo rudens pradžios bus sukomplektuotos keturios skirtingos vaikų grupės: pradinio parengimo grupė, skirta visiems, norintiems išmokti plaukti, plaukimo įgūdžių tobulinimo grupė, meistriškumo ugdymo grupė bei sveikatingumo grupė.

„Mama, prašau, tik neįrašyk manęs į grupę su gerais plaukikais, juk aš nieko nemoku“, – M. Špokui pasakojant apie būsimas grupes vienas berniukas maldavo savo motinos.

Iki prasidedant Atvirų durų dienoms plaukimo pamokoms užsiregistravo beveik 300 vaikų. Dauguma norėtų lankyti pradinio parengimo grupę, nes visiškai nemoka plaukti. Per savaitę vaikams vyks dvi arba trys 45 min. trukmės plaukimo pamokos, priklausomai nuo tėvų norų. Už mažiau pamokų per mėnesį reikės mokėti 50 litų, o už daugiau – 60 litų.

Vaikai, kurie jau turi puikius plaukimo įgūdžius ir mokysis meistriškumo ugdymo grupėje, už pamokas mokės 25 litus per mėnesį. Treniruotės jiems vyks 5-6 kartus per savaitę.

„Jeigu per pirmą treniruočių mėnesį profesionalūs treneriai pastebės itin gabius vaikus ir jie norės ne tik mėgautis plaukimu, bet ir siekti pergalių sporto pasaulyje, jie galės pereiti į meistriškumo grupę“, – aiškino centro direktorius.

Mokys plaukimo meistrai

M. Špokas užtikrino, kad jaunuosius plaukikus mokys puikiai plaukimo subtilybes išmanantys plaukimo specialistai, kurie dar neseniai patys gynė Lietuvos garbę tarptautinėse varžybose.

Vaikus treniruos dviejų olimpinių žaidynių dalyvis Paulius Viktoravičius, Atėnų olimpinių žaidynių dalyvis Paulius Andrijauskas, Lietuvos čempionatų prizininkas Gintaras Kuliešius, Lietuvos sporto meistrai Jonas Malinauskas, Mantas Buivydas ir Erika Bespalko. Tėvai patys turės galimybę stebėti vaikų treniruotes.

„Kiekvieno mėnesio paskutinį penktadienį tėveliai bus įleidžiami į treniruotes ir galės pasidžiaugti savo atžalų pasiekimais“, – kalbėjo M. Špokas.

Be to, jau planuojama, jog gruodžio mėnesį vyks pirmasis turnyras šeimoms, kuriame varžysis ne tik mažiausieji, bet ir jų tėvai.

Vandensvydžio pamokos

Centro vadovas užsiminė, kad planuojama organizuoti plaukimo treniruotes ir suaugusiesiems.

„Manome, kad reikėtų surinkti kokių 7 asmenų grupę. Nežinome, ar iš viso būtų norinčiųjų, todėl pirmiesiems treniruotės galėtų būti nemokamos. Vėliau žiūrėsim“, – planus atskleidė M. Špokas.

Be to, nuo šiol čia savo įgūdžius lavins ir vandensvydininkai. Daugelį metų jie glaudėsi baseine „Dainava“, tačiau šiam komandiniam žaidimui vandenyje reikalinga didelė erdvė.

„Džiaugiamės, kad Kaune dabar yra 50 metrų ilgio baseinas, kuris puikiai tiks vystyti vandensvydžio sportą. Buvęs baseinas, kuriame treniravomės, buvo mums per mažas“, – teigė šios sporto šakos treneris Rimvydas Šimanskas.

Treneris pakvietė 10-13 metų berniukus, besidominčius komandiniais žaidimais vandenyje, registruotis vandensvydžio treniruotėms.



NAUJAUSI KOMENTARAI

dalija

dalija portretas
Ar vyresniems bus galima pasinaudoti baseinu ir kokios tai bus kainos?

JONUKAS

JONUKAS portretas
Norėtųsi, kad plačiau aprašytų KADA, KAIP, KIEK KAINUOS ir pan.galima bus paprastai ateiti pasiplaukioti kitiems , norintiems tai daryti...
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių