Gyventojai perspėja: Kaunas virs dideliu sąvartynu

  • Teksto dydis:

Kauno parkus ir gatves jau nuklojo spalvingų lapų paklotė. Tai kelia rūpesčių ne tik komunalininkams.

Kauno parkus ir gatves jau nuklojo spalvingų lapų paklotė. Tai kelia rūpesčių ne tik komunalininkams.

Pernai kilo nepasitenkinimas, nes paaiškėjo, kad savivaldybė lapams išvežti neskyrė nė lito. Šiemet situacija šiek tiek geresnė – biudžete tam numatyta 10 tūkst. litų.

Miesto tvarkymo skyriaus vedėjas Aloyzas Pakalniškis pripažįsta, kad šios sumos nepakaks, todėl jau vyksta derybos, kad "Kauno švara" avansu atliktų darbų už 50 tūkst. litų. Dar 40 tūkst. litų skirta iš Aplinkos apsaugos programos. Už šiuos pinigus išvežami sergančių kaštonų lapai.

Jau pastebėta, kad į buitinių atliekų konteinerius gyventojai ėmė versti lapus. Savivaldybės atstovų teigimu, tai daryti draudžiama, o miestiečiai lapus turėtų vežti į specialias aikšteles.

Tačiau gyventojai skundžiasi, kad neturi, kur lapų dėti. Redakciją pasiekė kauniečio Audriaus Aleknavičiaus laiškas:

"Kreipiamės į Jus pasipiktinusių Kauno miesto gyventojų vardu, nes jau nebežinome, kas mums galėtų pagelbėti. Kaip žinia, rudenį prasideda masinis lapų kritimas. Visi mes  norime gyventi švariai ir tvarkingai. Grėbiamės lapus savo jėgomis, tačiau Kaune susidarė tokia situacija, kad nėra, kur šių lapų priduoti. Mieste neveikia nei viena žaliųjų atliekų surinkimo aikštelė. Kreipėmės į Kauno m. savivaldybę ir į Regioninį atliekų tvarkymo centrą, tačiau gavome atsakymą, kad lapus turime vežti į Kėdainiuose esančią žaliųjų atliekų kompostavimo aikštelę. Tai negi dabar juos vešime į Kėdainius?

Kauno miesto valdžia reikalauja, kad mieste ir kiemuose būtų švaru, sugrėbti lapai, įspėja mus, gyventojus, kad, jei nesitvarkysime, būsime baudžiami, o patys nesugeba pasirūpinti ir sudaryti sąlygas, kad sugrėbtus lapus galėtume priduoti Kauno mieste. Ar ne paradoksalu? Kas veš lapus į Kėdainius? Kaune jau masiškai daugėja lapų krūvų, į jas metamos šiukšlės, šakos. Kaunas greitai virs dideliu sąvartynu. Gėda miesto valdžiai!"



NAUJAUSI KOMENTARAI

brt

brt portretas
O ar tikrina kas tuos lapų surinkėjus, atvažiavo krūvos lapų viršūnę nuėmė, o kitą pusę lapų paliko, prie kitos krūvos tas pats, pusę lapų pasiėmė pusę paliko, o pinigus gaus taip kaip už dvi didžiules krūvas. Ne merą skalpuot reikia, o švaros kontorą, nes pinigus renka didelius, o dirba už centus.

TAIGI

TAIGI portretas
Žmonės protingi ir lapus surinktų ir medžius apgenėtų, bet vieni Kupčinskučio draudimai. NEGALIMA. Tai būkite malonūs ir savo plotus sugrėbkite, nugenėkite ir nebezdėkite tuose kabinetuose. Žmonėms reikia suteikti daugiau savarankiškumo, o ne baudomis gasdinti. TEŠLAGALVIŲ KONTORA.

ORDNUNG

ORDNUNG portretas
Problema ta, kad lapai ir sniegas buna kasmet, bet valdžia neturi pastovaus veikiančio plano. Kasmet tarsi iš miegų atsibundama. Koks skirtumas Kupčinskas ar Garbaravičius meras, bet sistemos nėra. Ir daugelyje vietų komunaliniame ūkyje tvyro betvarkė. Tai neturėtų priklausyti nuo mero, tarybos sudėties SISTEMA privalo funkcionuoti savaime.Tas pats su šildymu : 3 paros - 10 laipsnių ir radijatoriai šilti. O tai nosis krapšto ir svajoja rašyti potvarkį ar dar palaukti. Faktas tas, kad penktadienį privalu šildyti.Tokia pat betvarkė ir pas Butkevičių, kai be jo pyrstelėjimo joks ministras ar tarnyba nesujuda.
VISI KOMENTARAI 19

Galerijos

Daugiau straipsnių