Kaunas sveikina Vilnių su 701-uoju gimtadieniu: į sostinės pusę skrieja šilčiausi linkėjimai

  • Teksto dydis:

Sausio 25-ąją Vilnius švenčia 701-erių metų gimtadienį, tad Kaunas vėl nuo visų miestiečių siunčia gražius žodžius sostinės gyventojams. Be to, Kauno atstovai priminė ir garbingam Vilniaus jubiliejui sukurtą dainą. Neabejojama, kad ji sostinėje vis dar garsiai skamba, kaip ir praėjusiais metais.

„Su gimtadieniu, Vilniau! Įsimintino, šviesaus ir skambaus – tegul Tavo vardas gyvuoja žmonių lūpose, istorijose bei dainose“, – sveikinimo žinutę socialiniuose tinkluose už 100 km esančiam Vilniui pasiuntė Kauno miestas.

„Neabejojame, kad viena jų vis dar sukasi vilniečių patefonuose bei ausinukuose – šiandien puiki proga prisiminti. Tegul džiugina dar ilgus metus“, – pridūrė Kauno atstovai, pasidaliję ypatinga daina.

Būtent 700-ojo jubiliejaus proga drauge su grupe „Baltasis Kiras“ buvo sukurta daina „Vilniau“ ir Kauno bigbendo įrašyta instrumentinė versija išleista vinilinėje plokštelėje ribotu 700 vienetų tiražu. Pernai tokia dovana buvo įteikta nuo Kauno mūsų sostinei.

 

 

Dainos autorius – kompozitorius ir vokalistas – grupės „Baltasis Kiras“ lyderis Tautvydas Paulius Augustinas Augustinas. Muzikantas yra pasakojęs, kad šio kūrinio akordai mintyse skambėjo ir sau tinkamų žodžių laukė bemaž šešerius metus. Vos išgirdęs apie Kauno siūlomą idėją parašyti dainą Vilniui, atlikėjas netruko savo mintis vaizdingai perteikti eilėmis.

„Kaip kiekviena diena, taip ir kiekvienas gimtadienis yra didžiulė šventė. Šiuo kūriniu norisi pasveikinti visus su istoriniu įvykiu. Tai geros nuotaikos, ilgesio ir prisiminimų daina. Ji apie tuos 700 metų, kurių mes nepamename, bet vis tiek jaučiame būdami šiame mieste. Tuo pačiu tai ir mano žvilgsnis į asmenines patirtis čia. Savotiškas pažadas, kad nepamiršim Vilniaus, išlaikysim tai, kas jau yra bei stengsimės kasdien kurti jį dar gražesnį“, – apie tai, kaip buvo kurta dovana Vilniui, prisiminė autorius.

Šiemet Vilnius tebešvenčia, tad ir ypatinga daina gali ir toliau skambėti. Be to, kartu skamba ir šilčiausi linkėjimai, iš Kauno į Vilnių siunčiami oro bučiniai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

M

M portretas
ar kiekvienais metais bus sveikinama, klounai-visi metai bus jubiliejiniai

kaunas

kaunas portretas
wilno nasze-linkejimai pshyjaciulkom

Kaunietis

Kaunietis portretas
Linkiu kad vilnius turetu toki Mera kaip Kaunas
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių