Kaunas švenčia Valstybės dieną: tradicijos, muzika, nemokami muziejai

Liepos 6-ąją Karo muziejaus sodelyje tradiciški pakelta Vyčio Kryžiaus ordino vėliava, kurios ceremoniją atliko Lietuvos šaulių sąjungos Garbės sargybos kuopos Vėliavos būrys. Vėliau suskambo ir Kariljono varpai. Kauniečių ir miesto svečių Valstybės dieną laukia įvairūs kultūriniai renginiai ir nemokamas viešasis transportas.

Kviečia į pasimatymą

Valstybės dienos proga nemokamai galima apsilankyti Kauno miesto muziejaus padaliniuose bei Istorinėje Prezidentūroje. Pastaroji paruošė ekskursijų.

„Muziejininkė istorikė Marija pasitiks lankytojus sodelyje ir kartu su ekskursijos dalyviais patyrinės Prezidento Antano Smetonos kelią nuo autoriteto iki autoritaro. Muziejaus vadovė Renata lauks lankytojų pirmojo aukšto Budinčio karininko kabinete žadėdama papasakoti muziejaus įkūrimo, pastato restauravimo, tarpukario prezidentų skulptūrų atsiradimo sodelyje ir dar daug kitų istorijų“, – dėstoma programoje.

Istorinėje Prezidentūroje taip pat bus galima susipažinti su šiuose rūmuose gyvenusiais gyventojais, ponių aksesuarais ar istorija per meno kūrinius, pasakojančius apie prievarta sukurtą ir ugnimi sunaikintą Vilijampolės getą.

Edgaro Cickevičiaus nuotr.

Vakaro akcentas

Penktadienio vakarą kauniečius subūrė tradicija tapęs renginys „Operetė Kauno pilyje“. Šeštadienį miestelėnai ir svečiai kviečiami dar kartą susiburti. Vakaro koncerte skambės G. Puccini ir jo amžininkų italų veristų kūriniai – ištraukos iš R. Leoncavallo, P. Mascagni, F. Cilea, U. Giordano operų. Jas atliks Lietuvos ir Japonijos solistai, išskirtinis svečias programoje – italų tenoras Gregory Bonfatti.

21 val. laukia pagrindinis Valstybės dienos akcentas – „Tautiškos giesmės“ giedojimas. Ši tradicija eilę metų buria lietuvius įvairiose pasaulio šalyse giedoti Lietuvos himną ir taip tiek bendruomenėse, tiek daugiatūkstantinėje minioje pajausti bendrystę, puoselėti tai, ką turime gražiausio.

Primename, kad Liepos 6-ąją Kauno viešasis transportas keleivius veža nemokamai, tad automobilius geriau palikti namuose ir į šventę atvykti patogiai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Dievu Miskas..

Dievu Miskas.. portretas
Valstybes dienos proga - paskolu, kreditu palukanos Liepos men 0% !

Purmaliai

Purmaliai portretas
Beretės gauna dar tarybine pencija matyt kremlius moka.

Ašai

Ašai portretas
Ir kam ta chacholu veliava prie iejimo i muzieju juk svenciame Lietuvos svente,neužtenka kad chacholai uzeme traku pili
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių