Kaune nebeliko apžvalgos rato – perkeliamas į Šventąją, bet grįš rudenį

Jau kelios dienos kaip Kaune ant Milikonių kalno nesisuka apžvalgos ratas. Ne tik nesisuka, bet ir apskritai rato ten jau nebėra.

Apžvalgos ratas demontuotas praėjusios savaitės viduryje.

Daugiau kaip 25 metrų aukščio įrenginys išvežtas į pajūrio kurortą.

„Kita stotelė – Šventoji“, – verslininkai skelbė feisbuke. Tai, kad vasarą atrakcionas bus perkeltas, planuota iš anksto.

Ant Milikonių kalno apžvalgos aikštelės pramoga veikė nuo balandžio pabaigos. Tuomet startas nusikėlė dėl techninių kliūčių – reikėjo laukti elektros prievado.

 

 

Pasikelti virš Kauno žmogui kainavo 5 eurus. Kaina nesikeis iš norintiems apžvelgti Šventąją. Joje apžvalgos ratas stovės prie II-ojo įvažiavimo į miestelį, Šventosios g. 29. Planuojama, kad savaitgalį jis ten jau veiks. 

MB „Atrakcionai“ direktorius Gintaras Lisinskas portalui kauno.diena.lt sakė, kad sprendimas statyti ratą Kaune pasiteisino. Čia grįš rudenį.

„Iš pradžių buvo noras, kad ratas būtų stacionarus, stovėtų ištisus metus. Bet labiausiai pasiteisinantis dalykas yra laikinos pramogos, nes žmonėms ilgainiui nusibosta“, – kalbėjo G. Lisinskas.

Įrenginys sveria apie 33 tonas, tačiau logistinių problemų, kaip iš Kauno jį transportuoti iki Šventosios, nekilo. Ratas yra mobilus, pagamintas taip, kad patogu būtų pervežti. Patogiai išardomas. Pervežimui pakako asmeninių G. Lisinsko ir jo šeimos narių pajėgų.

Apžvalgos ratas, kurio aukštis 40 m, veikia ir Palangoje. Pasikelti juo kainuoja 10 eurų. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

sovietinių laikų

sovietinių laikų portretas
Palangos apžvalgos ratas už 50 kapeikų sukdavosi kelis kartus.

Melas

Melas portretas
Palangoje pasikėlimo kaina nuo 06-01 14 eur.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių