Kauno abiturientų egzaminų rezultatai – vieni geriausių šalyje

  • Teksto dydis:

Ne vienerius metus Kaunas demonstruoja aukščiausius pasiekimus švietimo srityje. 225 Kauno mokiniai šiemet surinko maksimalius valstybinių brandos egzaminų įvertinimus iš skirtingų mokomųjų dalykų. Kauniečių rezultatai – vieni geriausių šalyje. Tris ir daugiau šimtukų pelniusiems dvyliktokams bei juos parengusiems mokytojams įteiktos Kauno miesto dovanos, pranešė Kauno miesto savivaldybė.

Solidūs rezultatai

Kauno abiturientai šiųmetėje brandos egzaminų sesijoje pademonstravo itin aukštus rezultatus. Dvyliktokų mokomųjų dalykų įvertinimai viršijo nacionalinius vidurkius bent 4 proc., o tokių dalykų kaip chemija ar informacinės technologijos – daugiau kaip 13 proc.

Valstybinius brandos egzaminus Kauno mieste laikė 2 tūkst. 289 abiturientai. Maksimalių 100 balų įvertinimų šiemet yra 301, jais džiaugiasi 225 mokiniai. Tarp jų – septyniolika dvyliktokų, pelniusių po tris ir daugiau šimtukų.

Po penkis šimtukus surinko du Kauno „Saulės“ ir vienas Kauno technologijos universiteto gimnazijų auklėtinis, keturis maksimalius įvertinimus susižėrė Kauno technologijos universiteto gimnazistas. Dar trylika dvyliktokų pelnė po tris šimtukus. Likusieji savo kraityje turi po vieną arba du maksimalius įvertinimus.

Šiemet kauniečiai geriausius rezultatus demonstravo lietuvių kalbos ir literatūros valstybiniame egzamine. Čia surinkti 94 šimtukai. Toliau rikiuojasi anglų kalba (87), matematika (58) ir informacinės technologijos (25). Maksimalūs įvertinimai gauti ir iš chemijos (11), fizikos (10), geografijos (7), biologijos (5), istorijos (2) bei vokiečių kalbos (2).

Daugiausiai šimtukininkų šiemet išugdė Kauno technologijos universiteto, Kauno „Saulės“ gimnazijos. Atitinkamai po 94 ir 43. Dar po dvi dešimtis šimtukininkų paruošė Lietuvos sveikatos mokslų universiteto bei Kauno Jėzuitų gimnazijos.

Kauno miesto savivaldybės nuotr.

Kauno dovanos

„Nepamirškite jus išugdžiusių mokytojų vardų ir pavardžių. Jūsų bendro darbo dėka šiandien esate čia. Nors užbaigėte mokyklos etapą, tačiau mokysitės visą gyvenimą.

Linkiu visiems sėkmės, kad išsipildytų visi jūsų norai. Nuoširdus ačiū tėvams ir mokytojams už šį puikų jaunimą“, – sakė Kauno meras Visvaldas Matijošaitis

Gabiausi miesto dvyliktokai, surinkę tris ir daugiau šimtukų, liepos 23 d. pasveikinti Kauno miesto savivaldybėje. Šiemet jiems įteiktos dvigubai didesnės vertės dovanos nei pernai. Už kiekvieną gautą šimtuką – 200 eurų „Kaunastic“ dovanų kortelė. Jiems skirti padėkos raštai, skarelės bei kaklaskarės su M. K. Čiurlionio paveikslų motyvais.

Puikiais rezultatais galime džiaugtis ne vien dėl profesionalių pedagogų, bet ir dėl besimokančių jaunuolių.

„Įgytos žinios ir motyvacija tobulėti yra vienas pagrindinių dalykų, padedančių pasiekti aukštus rezultatus. Kita vertus, žinojimas, kad tavo keturių metų darbas gimnazijoje neliks nepastebėtas, suteikia noro gerai pasiruošti egzaminams.

Visų susirinkusių mokinių vardu noriu padėkoti už įrodymą, kad pastangos vertinamos, už motyvaciją toliau tobulėti, siekti savo svajonių ir tikslų. Ačiū, kad remiate Lietuvos ateitį“, – šimtukininkų vardu dėkojo Kauno „Saulės“ gimnazijos abiturientas Ainis Lukša.

Miestas taip pat nusilenkė talentus užauginusiems pedagogams, mokyklų vadovams už jų nuoseklų darbą: atsižvelgimą tiek į bendrąsias švietimo programas, tiek ir į individualius mokinio poreikius, bandomųjų egzaminų organizavimą, grupines ir individualias konsultacijas. Visa tai ženkliai prisidėjo prie to, kad abiturientai rinktųsi norimą karjerą, pasiekimais toliau prisidėtų prie miesto ir šalies vardo garsinimo.

Kauno miesto savivaldybės nuotr.

Atsakomybė būti pirmais

Šiemet, kaip ir praeitais bei užpraeitais metais, daugiausiai šimtukininkų paruošė Kauno technologijos universiteto gimnazija. Jos direktorius Tomas Kivaras neabejojo, kad absolventų pasiekimai yra visos bendruomenės indėlis.

„Puikiais rezultatais galime džiaugtis ne vien dėl profesionalių pedagogų, bet ir dėl besimokančių jaunuolių. Mokiniai labai motyvuoti ir norintys žinių. Ne vienas jų pamini, kad daug bendrauja tarpusavyje, dalijasi žiniomis ir vieni kitiems padeda. Tai ir atneša rezultatus“, – mintimis dalijosi gimnazijos direktorius.

Pasak jo, būti tarp pirmųjų – didžiulė atsakomybė ir įsipareigojimas pateisinti ateinančių mokinių  lūkesčius bei viltis, suteikti ne prastesnes žinias, įgūdžius. Direktorius neabejoja, kad visos ugdymo įstaigos nori kilti aukštyn, o pranokti patiems save – sudėtingiausia.

Kauno „Saulės“ gimnazija kasmet išugdo gausų būrį šimtukininkų. Šiemet du gimnazistai net iš penkių egzaminų gavo maksimalius įvertinimus.

„Labai džiaugiamės savo auklėtiniais. Ir visgi tai nėra vien sėkmė. Tai sistemingo, nuolatinio, maksimalaus darbo rezultatai. Kai yra sveikas mokytojo ir mokinio santykis, kai vaikai nebijo klausti to, kas neaišku, tik tada galima galvoti apie maksimalų rezultatą“ – apie ugdytinių pasiekimus kalbėjo gimnazijos direktorė Sonata Drazdavičienė.

Ji taip pat akcentavo, kad maksimalius brandos egzaminų įvertinimus lemia komandinis darbas: atsakingas mokytojų dėstymas, mokinių pareigingumas ir tėvelių palaikymas bei pagalba.



NAUJAUSI KOMENTARAI

deja, deja

deja, deja portretas
kiekvieną Kauno šventę sugadina sukta išpampusi morda.

Migla

Migla portretas
Sveikinimai šiam puikiam jaunimui ir jų mokytojams. Gera žinoti, kad gabių, protingų ir tikslo siekiančių merginų ir vaikinų tiek turime. O komentatoriams palinkėčiau išmokti pasidžiaugti vaikų ir pedagogų nuveiktu darbu ir įvertinimais, o ne politikuoti kiekviena proga.

Tikrai

 Tikrai portretas
Jeigu tai daro ne konservatoriai, tai viskas blogai...
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių