Kauno konservatoriams diriguos moteris?

Trečiadienio vakare paaiškės, kas pakeis dešimt metų Kauno konservatoriams vadovavusį Andrių Kupčinską. Atrodo, kad daugiausiai šansų perimti Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų partijos Kauno sueigos vairą turi moteris.

Trečiadienio vakare paaiškės, kas pakeis dešimt metų Kauno konservatoriams vadovavusį Andrių Kupčinską. Atrodo, kad daugiausiai šansų perimti Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų partijos Kauno sueigos vairą turi moteris.

„22 metus esu viename kelyje su partija. Iš jų 10 metų atidaviau vadovavimui Kauno sueigai. Laukia nauji iššūkiai“, – sueigos pirmininko rinkimų išvakarėse tvirtino dabartinis Kauno konservatorių lyderis A.Kupčinskas. Jo kandidatūrą į sueigos pirmininkus bendrapartiečiai buvo iškėlę ir šįkart, tačiau A.Kupčinskas el. laišku kolegas jau informavo šių pareigų daugiau nesieksiantis.

„Artėjančioje sueigos konferencijoje balsą atiduosiu už kolegę Editą Gudišauskienę, kviečiu ir Jus“, – partijos kolegas paragino kadenciją baigiantis sueigos pirmininkas.

Tokio savo pasirinkimo motyvus A.Kupčinskas žadėjo išdėstyti trečiadienio vakare vyksiančioje konferencijoje. „Edita buvo mano patarėja, savivaldybės administracijos direktorė. Tiesa, ir Martynas Ubartas buvo mano patarėjas, bet su Edita politinės druskos daugiau suvalgyta“, – pajuokavo A.Kupčinskas.

Jo teigimu, šiuo metu į sueigos pirmininkus kandidatuoja E.Gudišauskienė, Gediminas Žukauskas, Jonas Koryzna ir M.Ubartas. Partijos kolegos į pirmininkus kėlė ir Kazio Starkevičiaus, Marijaus Pancerio bei Remigijaus Skilandžio kandidatūras, tačiau jie jau pareiškė nesieksiantys sueigos lyderio pozicijos. Neoficialiomis žiniomis, E.Gudišauskienę šiuose rinkimuose palaiko ir partijos vadovybė.

Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų Kauno sueiga naują lyderį turėjo išsirinkti netrukus po savivaldos ir mero rinkimų, tačiau ši data gerokai pasistūmėjo į rudenį. Sklandė gandai, kad tai susiję su tolesne A.Kupčinsko politine karjera po nesėkmės mero rinkimuose. Nors pats A.Kupčinskas tikino dar vasarą apsisprendęs nebesiekti sueigos pirmininko pareigų, neoficialiai kalbėta, kad kadenciją baigiantis lyderis dar nėra tvirtai nusprendęs užleisti savo kėdę kam nors kitam iš kolegų. Apie savo paramą E.Gudišauskienei jis pranešė spalio 30-ąją.

A.Kupčinskas taip pat vadovauja Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų frakcijai miesto taryboje, taip pat turėtų būtų keliamas kandidatu į Seimą Kalniečių vienmandatėje apygardoje.

„Džiaugiuosi vykusiomis diskusijomis, pokalbiais su kolegomis. Visi rašėme programą. Aš pasisakiau už krikščioniškąsias ir konservatoriškąsias vertybes, jaunimo pritraukimą, istorinės atminties išsaugojimą. Džiugu, kad esame bendraminčių bendruomenė“, – taip apie partijos kolegų palaikymą kalbėjo E.Gudišauskienė, tačiau ragino sulaukti trečiadienio vakaro, kai ir paaiškės galutiniai rezultatai.

E.Gudišauskienė taip pat bus keliama kandidate į Seimą Alekosto-Vilijampolės vienmandatėje apygardoje, tačiau pati politikė nemano, kad pasiruošimas rinkimams galėtų trukdyti vadovauti sueigai.

„Visos partijos darbas bus orientuotas į Seimo rinkimus, bet tu nesi vienas, yra komanda. Jei žmonės dega noru dirbti, su komanda galima viską padaryti“, – tikino E.Gudišauskienė. Ar kas nors keisis, jeigu ji taps Seimo nare, konservatorė nenorėjo prognozuoti, sakydama, kad pirmiausia reikia pelnyti rinkėjų pasitikėjimą.

„Kol kas nieko naujo, ir ryškaus atsinaujinimo Kauno sueigoje artimiausiu metu nebus“, – įsitikinęs vienas šios sueigos narys, prašęs neskelbti pavardės. Jo manymu, E.Gudišauskienė naujovių tikrai neatneš, o artimiausiu metu visas jėgas skirs tik pasiruošimui Seimo rinkimams. „Sueigos pirmininko pareigos jai pačiai priduos populiarumo, bet pačiai sueigai vargiai iš to bus naudos“, – pastebėjo partijos narys.

Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų Kauno sueiga vienija 1820 narių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

aciu

aciu portretas
konservai namo namo kokiu reikia buti ligoniu kad per desimt metu tik sirgti didibes manija ir sikti ant kitu kaip pats apsisikes iki ausu

jis

jis portretas
Tai kad labai greitai jos trobos lampedziuose isdygo

matosi

matosi  portretas
turi už ko laikytis...
VISI KOMENTARAI 35

Galerijos

Daugiau straipsnių